понеділок, 02 жовтня 2017 06:35

Лечо із перцю варять у томатному соусі

Автор: www.zhenskoe-mnenie.ru
  Для лечо беруть червоний і жовтий болгарські солодкі перці. Страва виглядатиме яскраво та святково
Для лечо беруть червоний і жовтий болгарські солодкі перці. Страва виглядатиме яскраво та святково

— Для лечо беру м'ясистий червоний болгарський перець і обов'язково трохи жовтого. Тоді так гарно у банках — червона пелюстка і жовта, — каже Ольга Сидорчук, 48 років, із Черкас.

3 кг болгарського перцю ріже довгими смужками, 1 кг цибулі — кільцями. Чотири великі морквини тре на тертку. Бере 1,5 кг стиглих помідорів і гірку перчинку.

— Подобається мені такий рецепт, щоб перець був ніби у томатному соусі. Для цього перемелюю помідори на м'ясо­рубці. Заливаю цією гущею порізаний перець, моркву й цибулю.

Додає 2–3 ст. л. солі, по півсклянки оцту, олії та цукру. Кип'ятить 20 хв. на слабкому вогні, постійно помішуючи. Можна вкинути інших спецій — лаврового листя, перцю горошком, гвоздики, коріандру, кориці, паприки.

— Лечо розливаю в банки гарячим. Стелю ковдру на підлогу, перевертаю банки кришками донизу і зверху накриваю кожухом. Залишаю на ніч. Уранці заношу до погреба. Так добре пропаряться і краще зберігатимуться.

Зараз ви читаєте новину «Лечо із перцю варять у томатному соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути