— Маю перевірений рецепт куті, — розповідає 61-річна Олена Гуцол із селища Нова Прага Олександрійського району Кіровоградської області. — У страву кришу шоколад. Підсолоджую халвою.
На ніч замочую 300 грамів пшениці, тоді варю 2 години. З вечора заливаю 20 грамів маку окропом. Уранці проціджую крізь марлю й перетираю в ступі до виділення макового молочка. Змішую з пшеницею, додаю по 50 грамів подрібнених волоських горіхів, халви, кураги та чорного шоколаду. Кладу зо дві столові ложки вишневого варення. Перемішую та регулюю потрібну густину кип'яченою водою.
Добре смакує і ячмінна кутя із мороженими ягодами. Пів склянки попередньо замоченого ячменю варю до м'якості. Всипаю три столові ложки цукру чи меду, 300 грамів розмороженої малини та полуниці. Варю 10 хвилин, додаю склянку консервованих вишень і знімаю з плити.
Коментарі