Ексклюзиви
понеділок, 04 листопада 2019 07:41

Курку фарширують курагою та рисом

Автор: gastronom.ru
  Апельсиново-медовий соус надає курці карамельну скоринку. Страва смакує з вареними овочами
Апельсиново-медовий соус надає курці карамельну скоринку. Страва смакує з вареними овочами

— Запечена курка найкраще смакує із сухофруктами. Вони додають кислинку й запах копченостей. Щоб начинка трималася, домішую вареного рису, — розповідає 46-річна Ніна Ярош із міста Лохвиця Полтавської області.

Варить до напівготовності 150 г рису. Подрібнює по 50 г кураги та чорносливу. Чистить апельсин. Відкладає дві дольки для соусу. Решту нарізує кубиками. Змішує з рисом і сухофруктами.

— Для фарширування беру птицю вагою не більш як 1,5 кілограма.

Тушку надрізає по хребту. Вирізує хребет і ребра. Виймає і подрібнює все м'ясо. Змішує з начинкою та наповнює шкірку. Скріплює її зубочистками, а ніжки зв'язує ниткою.

— Сухофрукти замінювала на горіхи. Вийшло теж смачно. Зняла кірку з трьох скибок батона і залила м'якоть половиною склянки теплого молока. Порізала пучок петрушки й цибулину. Обсмажила її на 2 столових ложках вершкового масла до прозорості. Змішала з петрушкою, розмоченим батоном, половиною склянки товчених волоських горіхів і одним яйцем. Потім додала м'ясо й нафарширувала тушку.

Щоб була карамельна скоринка, готує соус.

Розтоплює 2 ст. л. вершкового масла. Змішує 2 ст. л. меду й апельсиновий сік із відкладених дольок. Перемішує і змащує пензликом курку. Ставить у розігріту до 180°С духовку. За 15 хв. виймає деко й поливає тушку соком, що виділився. Повторює це через півгодини. Запікає ще 15 хв.

Виймає з духовки і подає на стіл із вареними овочами чи салатом із капусти.

Курячі серця тушкують у лимонному соку

— Восени почала масово бити курей на тушонку, — говорить 33-річна Віталіна Рабівчук із села Громада Любарського району Житомирської області. — У банки серця не йдуть, тому їх окремо тушкую з цибулею.

1 кг курячих сердець смажить на олії. Робить невеликий вогонь, щоб м'ясо пустило сік. Всипає 1/2 ч. л. солі та перемішує. Обсмажує нарізані півкільцями дві цибулини. Додає по 1 ст. л. соєвого соусу та лимонного соку. Накриває кришкою та зменшує вогонь. Тушкує до випаровування рідини. Вливає 150 мл води і збільшує вогонь, щоб закипіла. І знову зменшує. Так робить до повного випаровування рідини.

Зараз ви читаєте новину «Курку фарширують курагою та рисом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути