понеділок, 25 березня 2013 06:45

Кукурудзяні коржі начиняють перцем та оливками

Автор: фото надане Тетяною САВІЦЬКОЮ
   Начинені оливками та овочами коржі подають із авокадо, гострим кетчупом та соусом із маслин. Страву їдять теплою
Начинені оливками та овочами коржі подають із авокадо, гострим кетчупом та соусом із маслин. Страву їдять теплою

Киянка 25-річна Тетяна Савіцька повернулася з подорожі Іспанією. Жила в місті Льорет-де-Мар на узбережжі Коста-Брави.

Навчилася готувати кілька тамтешніх традиційних страв, коли гостювала у подруги, яка вийшла заміж за іспанця.

— Закуски з оливок у цій країні — основне на столі. Страви з них готують удома й у ресторанах. Подають щодня і на свята, — розповідає Тетяна.

Готує такос — коржі з курячою начинкою і оливками. Просіює у миску по склянці пшеничного і кукурудзяного борошна, додає 0,5 ч. ложки солі та 25 г вершкового масла. Вливає склянку гарячої води. Місить тісто до 3 хв. Ділить його на вісім частин, кожну викачує у корж завтовшки 3 мм. Розігріває сковороду без олії. Смажить коржі по 3 хв. з кожного боку, доки їх поверхня вкриється бульбашками. Тоді знімає з вогню.

— Коржі ще теплими складаю навпіл. Лишаю на півгодини, щоби підсохли та стали хрусткі. Такі хлібці пісні. Для них треба поживну начинку з оливками. Вони поєднують чотири смаки — солодкий, гіркий, солоний і кислий. Найкраще брати іспанські, ці найміцніші та соковиті.

Розрізає навпіл 15 оливок. Крає соломкою невелику цибулину, червону і зелену солодкі перчини. Два помідори чистить від шкірки й ріже кубиками. Мілко кришить зубець часнику.

— Дві середні курячі грудки цілими кладу смажитися на сковорідку з оливковою олією. На 10-й хвилині всипаю часник, цибулю і перець. Ще через пару хвилин — помідори, оливки, половину чайної ложки солодкої паприки, дрібку солі та перцю, кмин. Усе перемішую. Зменшую вогонь і смажу ще 5 хвилин.

Готує пюре, яке подаватиме поряд із тарілкою такос. Чистить одне авокадо, вичавлює до нього сік половини лимона, солить. Так не потемніє. Збиває суміш у блендері до однорідності, вигортає у соусницю.

— У коржі закладаю смажену курку з овочами. Пюре з авокадо ставлю поряд. В іншій соусниці ставлю 20 чорних маслин, порізаних навпіл. Засипаю їх половиною чайної ложки паприки, ллю ложку оливкової олії. У третю соусницю наливаю кетчуп. Люблю гостре, вмочуватиму в нього хрусткі коржі. Страву добре їсти, доки начинка не охолола.

Маслини заправляють олією із часником

— Із маслин часто готую закуски. Додаю баклажани, овечий сир. Можна класти бринзу. Вона солона, тому надасть закусці пікантності, — каже Тетяна Савіцька.

На одну порцію закуски дрібно ріже зубець часнику, змішує з 1 ст. ложкою оливкової олії. Дає постояти 15 хв. Кладе у суміш 20 цілих маслин без кісточки. Солить і перчить. Додає  столову ложку консервованих баклажанів і 20 г порізаного скибками сиру. Залишає на 20 хв.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Кукурудзяні коржі начиняють перцем та оливками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути