понеділок, 22 липня 2019 05:20

Червону сочевицю тушкують у томаті з овочами

— Я рідко їм м'ясо, — каже киянка 28-річна Анастасія Бойко. — Тому часто готую страви з сочевиці. Вона, як і квасоля, містить велику кількість рослинного білка, клітковини й багато корисних мікроелементів. Люблю її тушкувати з овочами. Готувати швидко й легко.

Заливає водою склянку червоної сочевиці з розрахунку 1:2 і ставить на вогонь.

— Доводжу до кипіння і зменшую вогонь до мінімуму. Варю 25–35 хвилин. За 5 хвилин до готовності солю. Нарізаю дрібно ріпчасту цибулину й натираю морквину. Розігріваю сковорідку з рослинною олією і підсмажую овочі. Вкидаю дрібно порізаний болгарський перець, обсмажую все разом ще 5 хвилин і додаю столову ложку томатної пасти, розведеної з водою. Можна взяти ще свіжі помідори — штуки два-три вистачить.

Вичавлює два зубчики часнику, він додає пікантності. Солить і перчить за смаком.

— Викладаю відварену сочевицю в сковороду до овочів. Добре перемішую і тушкую ще 5 хвилин під закритою кришкою. Наприкінці всипаю подрібнену зелень. Вимикаю вогонь і залишаю на 10–15 хвилин. Тушковану сочевицю можна подавати з картопляним пюре чи як окремий гарнір, — каже Анастасія Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Червону сочевицю тушкують у томаті з овочами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути