— Котлети із сочевиці — улюблена страва доньки. Готую їх часто, — розповідає 37- річна киянка Анна Осипенко.
— Промиваю дві склянки сочевиці й залишаю на годину-дві у воді. Червону можна просто відварити й пом'яти, як на пюре. На грубій тертці натираю морквину середнього розміру. Тушкую її й цибулину на слабкому вогні. На олії нагріваю спеції карі й кидаю в овочі. Спеції підсилюють колір сочевиці й додають незвичного смаку.
Змішує овочі із сочевичним пюре. Додає дрібку солі й перцю. Насипає 5 ст. л. кукурудзяного борошна.
— Із "фаршу" легко формувати котлети. Можна робити їх будь-якої форми, — каже Анна. — Панірую їх у кунжутному насінні. Розігріваю трохи олії на сковороді і смажу на малому вогні. Можна запекти в духовці. За рецептом виходить 8–10 котлет. Приготування займає 30 хвилин. Прикрашаю зеленою цибулею або петрушкою.
Коментарі