Бармен ресторану "Спрут" Сергій Ященко знається на коктейлях. Щодня готує по сорок напоїв. На Новий рік він порадив приготувати один із них — "Візьми мене з собою".
15 мл коньяку, 25 мл ананасового лікеру і 5 мл свіжого лимонного соку збити у шейкері. Вилийте у келих, додайте 125 мл охолодженого шампанського — краще брюту. Зверху — кілька краплин гранатового сиропу — він додасть рожевого відтінку. А келих можна прикрасити скибочками фруктів.
Майстер коктейлів створив і свій авторський коктейль: "Геніально просто і смачно!"
— Тільки дуже не захоплюйтеся, він швидко п"янить, — попереджає Сергій. — Візьміть склянку для соку, повністю "набийте" її льодом. Додайте 50 мл джину і залийте по вінця смородиновим соком. Темний коктейль за смаком схожий на "Викрутку". Але смородина та джин дуже вдало поєднуються, створюючи гармонійний смак.
Коментарі