понеділок, 12 травня 2008 14:54

Коктейль "Каперінья" п"ють з великих келихів

Автор: фото: Валентина ТУЖИНА
  Бразильський коктейль ”Каперінья” готують із лайму та кашасу. Замість горілки з цукрової тростини можна взяти звичайну. Такий коктейль бармени називають ”Капірьошка”
Бразильський коктейль ”Каперінья” готують із лайму та кашасу. Замість горілки з цукрової тростини можна взяти звичайну. Такий коктейль бармени називають ”Капірьошка”

У столичному ресторані "Франциско", що в готелі "Турист" неподалік метро Лівобережна, подають п"ять видів коктейлів із лаймом. Найпопулярніший з-поміж них — "Джоні, будь кращим!"

— На порцію виходить 300 грамів, — говорить бармен Олександр, 20 років.

Він змішує у шейкері по 20 г джину "Біфітер", персикового лікеру та горілки. Додає 40 г лаймового міксу, 100 г грейпфрутового і 50 г ананасового соків. Коктейль виливає у келих, прикрашає шматочками банана і лайму. Порція коштує 26 грн.

Мукачівка 28-річна Катерина Гермаєва навчається у німецькому місті Бремен і підробляє барменом на місцевій дискотеці. Жінка спеціально везла з-за кордону тростинний цукор і пляшку кашасу. Хотіла здивувати подруг із Мукачева коктейлем "Каперінья" з лаймом.

— Кашасу — міцний напій, має з сорок градусів. Роблять його з соку цукрової тростини, — пояснює Катерина.

Для "Каперіньї" Гермаєва ріже півкільцями лайм. Шматочки складає у глечик і пересипає тростинним цукром. Цитруси мають пустити сік. На 4 порції бере 4–5 лаймів.

— Пити коктейль треба з великих келихів через соломинку. На крайній випадок вдома підійдуть півлітрові банки, — продовжує Катерина й розставляє на столі банки. — У Бремені на дискотеці дівчата години чотири одну склянку п"ють.

Катерина розкладає у банки шматки лайму, в кожну додає таку ж кількість подрібненого льоду. Заливає кашасу. Вставляє по соломинці, прикрашає шматочками цитрусу і подає подругам.

— Смачний, кисло-солодкий, — куштує коктейль подруга Валентина, 27 років. — Для дівішніка — супер!

Зараз ви читаєте новину «Коктейль "Каперінья" п"ють з великих келихів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути