— На день народження друг бармен подарував пляшку сухого вермуту і навчив змішувати, — каже одесит 24-річний Олексій Ревенко. — Напій настоюють на лікарських травах, тому трохи гірчить, несолодкий. Зате не втрачає смаку в коктейлі.
У 300-грамовій склянці змішує чайну ложку амарето і по три яблучного лікеру та вермуту. Наливає 30 г горілки, вижимає сік чверті лимона. Додає 200 г кубиків льоду, збиває блендером до однорідної маси. Наливає суміш у коктейльний келих, прикрашає вишнею. Для кольору додає 2 ч. л. вишневого соку.
— Амарето має мигдалевий смак. Пахне прянощами та ваніллю, які перебивають запах горілки. Такий коктейль добре пити для апетиту і настрою.
×
Коментарі