пʼятниця, 20 січня 2006 17:38

Коктейль "Білий та бурий ведмеді"

Рецепт коктейлю "Бурий ведмідь пішов, білий ведмідь прийшов" розповів 22-річний Михайло Грім на прізвисько Синій. За п"ять років, прожитих у студентському гуртожитку Львівського університету, Михайло готував цей напій неодноразово. На дні народження, після складання сесій, на Новий рік. І для душі.

— Для найкращого поєднання смаків слід придбати ящик горілки та ящик пива, найкраще "1715", — розповідає Синій. — У 15-літрову посудину (тазик чи велику каструлю) слід вилити холодне пиво. Гості, які завітали на свято, сідають навколо неї і розмовляють на вільну тему. Господар дістає горнятко, черпає пива, промовляє тост і п"є до дна. У порожнє горня наливає горілки і виливає в тазик. Таким чином об"єм коктейлю завжди залишається незмінним, а склад — змінюється. Горнятко передається сусідові зліва, який повторює процедуру. Коли вміст тазика робиться прозорим, як чиста горілка, це означає, що бурий ведмідь пішов, а білий прийшов.

Аби повернути попередню консистенцію коктейлю, господар черпає горнятком горілку, виголошує тост і доливає пива. Цього разу горнятко слід передавати вправо. Це символізує повернення бурого ведмедя. Коли вміст тари знову перетвориться на пиво, споживання коктейлю можна припинити і залишити решту на завтра. Але за бажанням гостей чергувати приходи ведмедів можна до нескінченності.

Михайло каже, що традиційна студентська відсутність закуски зробить розпивання коктейлю результативнішим. Скибочки лимончика у тазику додадуть коктейлю пікантного смаку та аристократичної витонченості.

Зараз ви читаєте новину «Коктейль "Білий та бурий ведмеді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути