четвер, 29 квітня 2010 11:21

Китайці підробляють курячі яйця і трюфелі

Китайці підробляють курячі яйця і трюфелі

Китайці навчилися підробляти курячі яйця. Такі вироби обходяться дешевше і створюються набагато швидше, ніж ті, які з'являються природним шляхом. Підробки дуже схожі на оригінал, мають шкаралупу, жовток і білок. З чого створюються такі яйця покупцю краще не знати: бензоат соди, лактон, карбоксиметилцелюлоза, карбід кальцію, лізин та інші.

Небезпечні для здоров'я яйця відрізняються підвищеною крихкістю шкаралупи і запахом хімікатів, який можна відчути при готуванні. Крім того, якщо підсмажити хімічне "яйце", білок утворює значно більше бульбашок, ніж природний продукт.

Навчилися в Китаї підробляти і трюфелі. Підроблені китайські трюфелі безбарвні, але винахідливі підприємці підфарбовують їх у чорний колір. Зустрічаються гідні екземпляри, які від рідних французьких зможе відрізнити лише той, хто дійсно знає в них толк, вони такі ж ароматні і незначно відрізняються за смаком.

"З'єднання технічних можливостей сучасного світу і людської кмітливості дає можливість підробити навіть те, що на перший погляд підробити неможливо, - коментує генеральний директор" Авент-Інфо "Сергій Мурашов. - На жаль, для виробників подібних підробок величезна фінансова вигода найчастіше є привабливішою, ніж здоров'я і життя споживачів".

NEWSru
Зараз ви читаєте новину «Китайці підробляють курячі яйця і трюфелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути