Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2010 16:02

Китайці підробили Google i YouTube

Китайці підробили Google i YouTube

В китайському Інтернеті з"явилися підробні сайти інтернет-пошукача Google і сервісу коротких відео YouTube, пише Newsweek.

Китайський Google називається Goojje, і виглядає майже так само, окрім китайських ієрогліфів. Підробний YouTubecn.com також повністю копіює оригінальний сайт, який є заблокований для перегляду в Китаї. Як тут не згадати підробки відомих брендів, які робилися китайцями за тим самим принципом - Roobok чи Abibas.

"Китай славиться підробкою фірмових товарів, але це вперше вони скопіювали настільки відомі сайти" - повідомив Сяо Куанг з американського університету Берклі.

Найвідоміша інтернет-компанія відмовилася дати будь-які коментарі з цього приводу.

"Єдине , що ми можемо сказати, це те, що ми не маємо ніякого відношення до цих сайтів", - заявив прес-секретар Google .

Обидва сайти з"явилися невдовзі після суперечки компанії Google з китайським урядом з приводу хакерів, які "зламали" їх поштовий сервер. Google тоді відповів китайському уряду, що виключить цензуру на своїх сторінках.

YouTube був заблокований в Китаї в 2008 році після того, як хтось опублікував на сайті запис заворушень у Тибеті. На фіктивному сайті зараз також можна знайти відеозаписи китайських соціальних заворушень.

Сторінка Goojje діє як звичайний пошуковий двигун.

"Враховуючи час, необхідний для розробки такого сайту, як Goojje, його вірогідно підготували ще до суперечки між Китаєм і американською компанією", - повідомив Сяо.

За його словами в підробці веб-сайтів в Китаї немає нічого нового, і він підозрює, що скоро скопіюють соціальний сайт Facebook, які також заблокований в Китаї.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китайці підробили Google i YouTube». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути