— 6-річна донька цікавиться, скільки борошна я сиплю в тісто, як помідори кришу в салат. А потім питає: "Можна, я теж спробую?". Тепер готуємо разом. Найперше навчила її пекти звичайні кекси. Вона все зробила сама, я трохи допомагала, — каже киянка 39-річна Ірина П'ятаченко.
Кекси вдались у доньки Ірини з першого разу.
— Розбили в миску чотири яйця. Збили в пишну пінку блендером. Донька збивала, а я повільно всипала склянку цукру. Так робили, доки маса не стала пишною. Хвилин десять, не менше.
На поверхню яєчної маси всипали 100 г борошна, перемішали до однорідності. Можна додати столову ложку какао або жменю будь-яких ягід.
Змазали вершковим маслом формочки для кексів, залили в них тісто. Поставили в розігріту до 180 градусів духовку й запікали 35 хвилин.
Наступного разу Ірина з донькою випекли один великий кекс з апельсином і кокосом.
— Просіяли 250 грамів борошна, додали дві чайні ложки розпушувача. Тоді всипали склянку цукру, 100 грамів кокосової стружки. Розтерли в ступці 50 грамів мигдалю, теж додали до тіста. Окремо протягом 7 хвилин збивали два яйця. Додали до них чотири столові ложки олії, перемішали. З'єднали яєчну масу з борошном, натерли цедру цілого апельсина. Ще раз перемішали й вилили у велику круглу форму. Донька розігріла духовку до 180 градусів, а я поставила кекс запікатися на 45 хвилин.
Коментарі