Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2012 00:15

Кавунове морозиво холодять шість годин

Автор: Фото з сайтА WWW.vogueon.ru
  Полуницю збивають із йогуртом та цедрою. У масу додають кубики кавуна і заморожують у прямокутній формі. Морозиво ріжуть на порції
Полуницю збивають із йогуртом та цедрою. У масу додають кубики кавуна і заморожують у прямокутній формі. Морозиво ріжуть на порції

Киянка 36-річна Ярослава Богданович має чотирьох дітей. Меншій доньці 4 роки, старшому синові — 11. Не дає їм купованих харчів. Солодощі робить сама.

— На площадці надивлюся на дітей, які з року хімічні цукерки смокчуть, то своїм і показувати того не хочеться. Вони й не просять. За ті гроші куплю свіжих натуральних продуктів і зготую смачніше. Усі разом мені й допомагають — то для них гра. Літом хором просять морозива. Аби не робити його з масла, вигадую фруктові та ягідні рецепти.

Купує півлітра несолодкого йогурту 2,5% жирності. Додає 2 ст. ложки цукру, дрібку ваніліну. Виймає з холодильника 200 г заморожених полуниць, за 10 хв. ріже ягоди навпіл.

—  Аби був екзотичний смак, купую лайм. Це лимон із темно-зеленою шкіркою і приємнішим смаком. Стираю на найдрібнішу тертку цедру, тоді вичавлюю сік. Змішую із ягодами та йогуртом у блендері. Збиваю хвилину. Якщо довше, вийде піною, а діти такого не люблять. Переливаю у літрову прямокутну емальовану форму, яку купляла для холодцю.

Половину кавуна чистить від кісточок, м'якуш ріже кубиками завбільшки сантиметр. Додає до йогурту в формі. Затягує посудину харчовою плівкою.

— Це щоб запахів не натяглося в холодильнику. Прорізую в плівці дірки, встромляю палички. Стараюся на однаковій відстані, щоб потім порізати морозиво на рівні порції.

Ставить у морозилку щонайменше на 6 год. Готовність перевіряє, хитаючи паличками.

— Кавун у морозиві так і замерзає кубиками льоду. А полуниця з йогуртом виходить запашна і масна.

Також робить морозиво з дині. Обирає найстигліші й соковиті.

— Зеленкувата хрумтітиме, нагадуватиме гарбуз. Таку кришу на фруктовий салат. Зі 400 грамів стиглої роблю пюре. Доливаю півсклянки жирного молока, яке купую в знайомої баби. Даю дрібку солі — без неї аромат дині в морозиві згасне. Ще треба дві столові ложки рідкого меду. Аби лишився корисним, ставлю банку на вікно на сонце або в теплу воду. Як перегріється, все у ньому пропаде.

Наливає суміш у форму і ставить у морозильник. Коли примерзне, нагортає у креманки і дає їсти ложками.

Зараз ви читаєте новину «Кавунове морозиво холодять шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути