— Раз на місяць ми робимо дівочу вечірку. Традиційно готуємо кавові коктейлі, — каже киянка Олена Ситник, 25 років. — Каву беремо лише натуральну.
У скляній посудині Олена змішує чотири чашки міцної гарячої кави, 100 г рому, шість кубиків цукру, дрібку мускату. Суміш охолоджує, збиває міксером. Напій подає у високих келихах з льодом.
— Напій "Хитрий жиголо" роблю із двох склянок міцної кави, двох столових ложок згущеного молока, яєчного жовтка, склянки білого вермуту. Все змішую міксером, подаю у високих келихах. Насамкінець додаю шматок лимону, дрібку кориці або ванілі та лід.
Для коктейлю "Коньячна сльоза" киянка заповнює келих на третину кубиками льоду. Збиває по 50 г вершкового та кавового лікерів, коньяку, чайну ложку ванільного цукру, жовток. Проціджує напій. Посипає корицею.
Коментарі