пʼятниця, 06 травня 2011 05:15

Картоплю заправляють часниковим соусом

Автор: фото З САЙТА WWW.board.lutsk.ua
  Для ”корабликів” слід брати стару картоплю. Молода буде довго пектися. На зубочистку наштрикують сало, печериці та сир
Для ”корабликів” слід брати стару картоплю. Молода буде довго пектися. На зубочистку наштрикують сало, печериці та сир

— Після Великодня стільки м'ясного лишилося. Сусід сам робить ковбаси, має свою коптильню. У нього й накупили, — каже 31-річна Софія із селища Запитів, що на Львівщині. — Найбільше сала взяли, частину заморозили.

Із нього та картоплі на вечерю Софія приготувала човники.

— Дуже смачна страва. Рецепт мені сестра розказала, як приїжджала в гості.

Картоплю бажано брати не молоду, інакше буде довго пектися. Сало має бути із прожилками м'яса. Потрібні ще шматок твердого сиру, кілька жмень печериць і цибулина.

— Деко змастила смальцем. Можна й олією. Наклала картоплі, перерізаної навпіл. У кожну встромила зубочистку, на яку настромила сало. За тим грибочок, а потім твердий сир і знову сало. Приправила сіллю та перцем. І відправила до духовки на півгодини. Сало, як спеклося, стало як шкварка. Бульба від нього покрилася золотистою скоринкою.

Софія часто запікає картоплю. Робить до неї різні заправки. Наприклад, часниковий соус на сметані.

— Дрібно ріжемо два зубки часнику, додаємо дві столові ложки сметани й чайну ложку олії. Дрібнимо кріп. Усе перемішуємо й подаємо. Люблю ще гірчичну заправку. Збиваю дві столові ложки гірчиці в зернах із трьома ложками оливкової олії. Злегка присолюю. Викладаю в соус картоплю й перемішую.

Для соусу по-болгарському обсмажують дві ложки борошна. Змішують із чотирма ложками олії, великим пучком кропу. Його дуже дрібно нарізують і трохи обсмажують. Розводять кріп картопляним відваром і варять на слабкому вогні близько 10 хв. Потім збивають яйце з трьома склянками кислого молока й столовою ложкою оцту або лимонного соку. Всі інгредієнти перемішують й подають із картоплею.

Зараз ви читаєте новину «Картоплю заправляють часниковим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

15.04.2011 17:02:46іван94.178.61.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти
бидло дурне не цінує культурної спадщини ... на кіл ідіотів треба садити !!!
15.04.2011 09:10:30Марина94.178.4.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти
Тільки зусіллями громади, насамперед ініціятивної групи в кількості 4-7 людей, можна домогтись надання статусу культурної спадщини. Так було у нашому місті ще наприкінці 80-х років, коли 4 людини - 2 чоловіка та 2 жінки врятували від руйнації костел, а згодом будівлю повернули вірянам. Вони створили таку групу, написали листа до влади, потім від імені місцевої влади - до Києва. А там вже все вирішилося. Зараз цей костел є не тільки гордісцю всього міста, він став ще осередком культури. Бо там майже кожної неділі проходять виступи музікантів, співаков, учнів музичних шкіл. І це чудово! Я взагалі не віруюча, але часто буваю у костелі і радію, що він у доброму стані.
Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути