Ексклюзиви
Понеділок, 16 вересня 2019 00:50

Картопляний рулет начиняють сиром

— Картопля вдома завжди в злишках. Печу з нею рулет. Його посипаю сиром, щоб взявся зверху хрусткою скоринкою, — розповідає Анастасія Саранча, 52 роки, із Макарова Київської області.

Варить зі шкіркою 0,5 кг кар­топлі. Чистить і перетирає через сито. Сипле склянку борошна, яйце, дрібку солі, замішує тісто. Для начинки дрібно ріже цибулину. Обсмажує до прозорості. Подрібнює 0,5 кг шпинату і викладає до цибулі. Обсмажує 2–3 хв. Перекладає в миску, щоб охололо. Додає 100 г м'якого сиру та стільки ж — тертого твердого. Розбиває яйце, солить і перчить. Збиває виделкою й перемішує начинку. Розкачує картопляне тісто і викладає 200 г тонко порізаного бекону. Накриває начинкою. Згортає тісто рулетом, обгортає полотняною серветкою та зав'язує кінці. Ставить на плиту широку каструлю, наливає в неї 3 л води. Коли закипить, кладе рулет на 30 хв. Охолоджує.

Розрізає рулет на шматки, викладає у форму для запікання. Поливає 70 г розтопленого вершкового масла й посипає ще 100 г тертого твердого сиру. Запікає 15 хв. при температурі +200°C. Одразу подає на стіл.

Зараз ви читаєте новину «Картопляний рулет начиняють сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4417
Голосування Чому президент Зеленський погодився на "формулу Штайнмаєра"?
  • Хоче швидких перемог для себе і не розуміє наслідків для країни
  • Робить це через тиск європейських партнерів
  • Піддався Росії
  • Це зрада і немає, чого обговорювати
  • Ще не все пропало, ситуацію можна виправити
  • Ваш варіант у коментарях
Переглянути
Погода