понеділок, 16 вересня 2019 00:50

Картопляний рулет начиняють сиром

— Картопля вдома завжди в злишках. Печу з нею рулет. Його посипаю сиром, щоб взявся зверху хрусткою скоринкою, — розповідає Анастасія Саранча, 52 роки, із Макарова Київської області.

Варить зі шкіркою 0,5 кг кар­топлі. Чистить і перетирає через сито. Сипле склянку борошна, яйце, дрібку солі, замішує тісто. Для начинки дрібно ріже цибулину. Обсмажує до прозорості. Подрібнює 0,5 кг шпинату і викладає до цибулі. Обсмажує 2–3 хв. Перекладає в миску, щоб охололо. Додає 100 г м'якого сиру та стільки ж — тертого твердого. Розбиває яйце, солить і перчить. Збиває виделкою й перемішує начинку. Розкачує картопляне тісто і викладає 200 г тонко порізаного бекону. Накриває начинкою. Згортає тісто рулетом, обгортає полотняною серветкою та зав'язує кінці. Ставить на плиту широку каструлю, наливає в неї 3 л води. Коли закипить, кладе рулет на 30 хв. Охолоджує.

Розрізає рулет на шматки, викладає у форму для запікання. Поливає 70 г розтопленого вершкового масла й посипає ще 100 г тертого твердого сиру. Запікає 15 хв. при температурі +200°C. Одразу подає на стіл.

Зараз ви читаєте новину «Картопляний рулет начиняють сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути