— Весняний авітаміноз наші бабусі лікували за допомогою молодої кропиви. І в салати її додавали, і борщ варили. Я для своєї сім'ї готую вівсяний суп із кропивою, — говорить вінничанка 29-річна Надія Жданко. — Живемо в мікрорайоні Корея, де приватні будинки. Поряд Південний Буг протікає, то кропива росте повсюди, а не лише в саду.
Спершу дрібно нарізує дві цибулини. Підсмажує їх на олії. Як стануть золотисті, кидає склянку вівсяних пластівців і стільки ж кропиви. Пересмажує все, солить за смаком. Потім пересипає в каструлю, заливає окропом, доводить до кипіння і вимикає вогонь.
— Через 10 хвилин можна їсти. Пластівці встигнуть набухнути. До супу подаю піджарений хліб, намащений часником.
Коментарі
1