пʼятниця, 08 квітня 2011 03:15

Із кропиви та вівса варять суп

— Весняний авітаміноз наші бабусі лікували за допомогою молодої кропиви. І в салати її додавали, і борщ варили. Я для своєї сім'ї готую вівсяний суп із кропивою, — говорить вінничанка 29-річна Надія Жданко. — Живемо в мікрорайоні Корея, де приватні будинки. Поряд Південний Буг протікає, то кропива росте повсюди, а не лише в саду.

Спершу дрібно нарізує дві цибулини. Підсмажує їх на олії. Як стануть золотисті, кидає склянку вівсяних пластівців і стільки ж кропиви. Пересмажує все, солить за смаком. Потім пересипає в каструлю, заливає окропом, доводить до кипіння і вимикає вогонь.

— Через 10 хвилин можна їсти. Пластівці встигнуть набухнути. До супу подаю піджарений хліб, намащений часником.

Зараз ви читаєте новину «Із кропиви та вівса варять суп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути