— Магазинних цукерок не купую, — каже 32-річна Юлія Ростовець із Одеси. — Роблю сама. Виходять і смачні, і корисні. Одні з найулюбленіших у нашій родині — цитрусово-шоколадні. Готують із шкірки цитрусів. Апельсини, лимони, мандарини чи навіть грейпфрут — залежить від уподобань.
Для приготування порції цукерок бере три-чотири товстошкірі апельсини, 200 г чорного шоколаду зі вмістом какао-бобів 56%, дві з половиною склянки цукру, 2 ст. л. лимонного соку й звичайну питну воду.
— Ножем на кожному апельсині по всій окружності роблю вертикальні надрізи. Глибину визначаю за товщиною. Акуратно відділяю та отримую тонкі смужки шкірки. Закидаю до каструлі, заливаю водою й доводжу до кипіння.
Проварює протягом хвилини. Скидає на друшляк і промиває. Знову заливає холодною водою й повторює попередні дії. Робить так кілька разів.
— В окремій каструльці доводжу до кипіння 400 мілілітрів холодної води. Додаю цукор і розмішую до повного розчинення. У цей сироп кидаю проварені шкірки. Доводжу до кипіння й заливаю лимонний сік.
Лишає варитися та періодично помішує ложкою. Коли шкірки стають напівпрозорими, знімає з вогню й пропускає через друшляк. Викладає на застелене пергаментним папером деко. Ставить у розігріту до 50°C духовку на півгодини.
— Тим часом розтоплюю на водяній бані шоколад. Обмочую в ньому кожну смужку апельсинової шкірки. Готові викладаю на решітку. Лишаю до повного застигання шоколаду. На цьому все — цукерки готові.
Коментарі