Ексклюзиви
Понеділок, 02 грудня 2019 05:56

Іспанські булочки начиняють кремом

Автор: ФОТО З САЙТА ALLVKUSNO.RU
  Тісто для іспанських булочок готують на оливковій олії. Повинно бути м’яким та еластичним, не липнути до рук
Тісто для іспанських булочок готують на оливковій олії. Повинно бути м’яким та еластичним, не липнути до рук

— Онуки постійно просять іспанських булочок, — каже одеситка 64-річна Людмила Федьків. — Я їх теж обожнюю. Тісто м'яке, тане в роті. Начинка ніжна, з приємним ванільно-вершковим смаком.

Вимішує 120 г цукру, 1 ч. л. без гірки солі, 600 г просіяного борошна та 60 г розчинених свіжих дріжджів.

— Окремо збиваю двоє яєць, — розповідає. — Додаю 240 мілілітрів теплої води й 4 столові ложки оливкової олії. Добре розколочую. Порціями додаю борошно й вимішую тісто. Воно повинно бути м'яке й еластичне, не липнути до рук.

Тісто кладе в миску й накриває харчовою плівкою. Лишає на 1 год, щоб піднялося. Для крему збиває 3 жовтки, 300 мл молока, 2 ст. л. крохмалю, 50 г цукру, 1/2 ч. л. ваніліну.

— Потроху вливаю гаряче молоко. Постійно помішую, щоб жовтки не згорнулися. Збиваю вінчиком, доки маса стане однорідною.

На слабкому вогні доводить до кипіння. Знімає й лишає охолоджуватися.

— Коли тісто підійшло, ділю його на вісім-десять частин. Максимально тонко розкачую. Поверхню змащую 100 грамами розм'яклого масла. На один бік викладаю смужкою крем. Згортаю в трубочку. Скручую її у формі равлика. Викладаю на застелене пергаментом деко. Випікаю при 180 градусах 20 хвилин. Готові булочки посипаю цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Іспанські булочки начиняють кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода