— Онуки постійно просять іспанських булочок, — каже одеситка 64-річна Людмила Федьків. — Я їх теж обожнюю. Тісто м'яке, тане в роті. Начинка ніжна, з приємним ванільно-вершковим смаком.
Вимішує 120 г цукру, 1 ч. л. без гірки солі, 600 г просіяного борошна та 60 г розчинених свіжих дріжджів.
— Окремо збиваю двоє яєць, — розповідає. — Додаю 240 мілілітрів теплої води й 4 столові ложки оливкової олії. Добре розколочую. Порціями додаю борошно й вимішую тісто. Воно повинно бути м'яке й еластичне, не липнути до рук.
Тісто кладе в миску й накриває харчовою плівкою. Лишає на 1 год, щоб піднялося. Для крему збиває 3 жовтки, 300 мл молока, 2 ст. л. крохмалю, 50 г цукру, 1/2 ч. л. ваніліну.
— Потроху вливаю гаряче молоко. Постійно помішую, щоб жовтки не згорнулися. Збиваю вінчиком, доки маса стане однорідною.
На слабкому вогні доводить до кипіння. Знімає й лишає охолоджуватися.
— Коли тісто підійшло, ділю його на вісім-десять частин. Максимально тонко розкачую. Поверхню змащую 100 грамами розм'яклого масла. На один бік викладаю смужкою крем. Згортаю в трубочку. Скручую її у формі равлика. Викладаю на застелене пергаментом деко. Випікаю при 180 градусах 20 хвилин. Готові булочки посипаю цукровою пудрою.
Коментарі