понеділок, 15 січня 2018 00:20

Імбирний глінтвейн варять з апельсинами

— Глінтвейн з імбиром одночасно і гріє, і хмелить. Без нього в нас не проходить жоден Новий рік, — говорить киянка Дарина Кушнір, 32 роки. — Напій виходить смачний та ароматний.

У каструлю наливає 750 мл червоного напівсолодкого вина, 1/4 склянки коньяку, сім бруньок гвоздики, три палички кориці й 1/3 склянки цукру. Перемішує і нарізує туди півкільцями один апельсин зі шкіркою.

— Мелений сухий імбир із пакетика не підходить. Купую свіжий корінь. Його зараз багато на базарах і в магазинах.

Чистить від шкірки і тре на дрібній тертці корінь імбиру, додає чайну ложку до решти компонентів. Ставить каструлю на малий вогонь. Нагріває суміш 20 хв., не доводячи до кипіння. Час від часу помішує, щоб цукор повністю розчинився. Тоді знімає з плити, цідить через два шари марлі й розливає по склянках.

Зараз ви читаєте новину «Імбирний глінтвейн варять з апельсинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути