Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2010 00:30

Ікра на столі — рік удасться!

Кажуть, як Новий рік зустрінеш, так і проведеш. Тому дозвольте собі бути забобонними й зустріньте це свято красиво! Нехай ваш стіл буде багатим, щоб увесь рік ваша родина провела в насолоді від життя, в радості та мала міцне здоров'я!

Незмінним атрибутом святкового столу є червона ікра. Хто заперечить, що яскраві канапки із круглими зернятками — це гарно, навіть радісно? Хто не погодиться, що це неймовірно смачно? Та ще й просто: відкрив баночку й уже готова натуральна, поживна та смачна закуска.

Ікра ложками завжди була мрією радянських людей. У наш час вона стала доступною і є не лише окрасою святкового столу. Сьогодні ікра — незамінний продукт на свята та в будні, для дорослих та дітей слугує для покращення здоров'я та поповнення життєвої енергії.

До святкового столу ви можете приготувати традиційні бутерброди з білого хліба з маслом та червоною ікрою. Крім того, є сила-силенна рецептів різних святкових та буденних страв з ікрою, на будь-який смак. Червона ікра смакує з яйцями, зі сметаною, з огірком, нею можна фарширувати картоплю, авокадо, все це прикрашати лимоном чи маслинами. І вершина кулінарної фантазії ще від часів царської Росії — це млинці з ікрою.

А до гарної закуски важливо правильно підібрати алкоголь. Добра горілочка, як-то кажуть, поза конкурсом. Із-поміж шампанських вин під ікру ідеальним буде класичний брют.

Та щоби свято вдалося, слід купувати правильну, справжню ікру. Для цього скористайтесь кількома простими порадами спеціаліста ікряного ринку — бренд-менеджера торгової марки "Шаланда" Марини Русак:

1. Купуючи ікру в скляній банці чи на вагу, зверніть увагу, щоб ікринки були однакові за розміром, кольором, чисті, цілі, від одного виду лососевих риб (крупна — кета, середня — горбуша, дрібна — нерка), з ледь вологою або сухою поверхнею, з ікринками, що легко відокремлюються одна від одної.

2. Беручи ікру в жерстяних банках, віддавайте перевагу російському продукту, виготовленому на Камчатці та Сахаліні.

3. Обов'язково перевірте дату виробництва (термін зберігання ікри 8–12 місяців за температури -4...-6°С).

4. По змозі перед тим, як купити, скуштуйте продукт: ікра не повинна мати різкого рибного запаху та неприємного присмаку кислоти чи прогірклого жиру, смак її має бути приємним, властивим певному виду риб, ікра має бути помірно солоною (норма вмісту солі 4–6%).

5. Купуйте ікру відомого виробника, якість продукції якого гарантована та перевірена часом.

Статтю підготовлено за матеріалами сайта www.ikra-shalanda.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Ікра на столі — рік удасться!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути