Ексклюзиви
пʼятниця, 21 травня 2010 10:42

Горохове пиво настоюють два тижні

Киянин Олександр Гаркавенко, 26 років, варить пиво зі стручків гороху.

— Минулого року знайшов у кулінарній енциклопедії рецепт і вирішив спробувати зварити домашнє пиво. Обрав пиво з гороху, бо рецепт був незвичним, а приготування нескладним. Смак магазинного часто буває штучним. Туди додають консерванти й ароматизатори.

Свіжий зелений горох Олександр купив на базарі по 15 грн/кг.

— Спершу із стручків потрібно повитягувати горошини. Їх просто з"їдаю, вони для пива не потрібні. Стручки ставлю варити на 3 години. Потім даю охолонути і проціджую. На 300 грамів гороху беру 2 літри води. Зі стручків треба віджати всю воду, бо в ній найбільше цукру. Виходить зелена солодка рідина. Горохового присмаку не має. Відвар іще раз кип"ячу. Охолоджую, кидаю 20 грамів сухого шалфею та столову ложку меленого хмелю. Це додає пиву гіркоти.

Аби напій пінився, до нього потрібно додати 50 г сухих дріжджів.

— Усе добре вимішую та ставлю на тиждень у тепле місце. Коли пиво перебродить, проціджую його та розливаю в пляшки. Закорковую і ставлю в холодне місце, аби трохи настоялося. За два тижні його можна пити. Давав спробувати друзям. Вони не могли визначити, де домашнє, а де магазинне. Улітку спробую зварити гороховий ель. Це різновид міцного пива. Для нього стручки варять більше 5 годин із горошинами. На 2 літри води потрібно десь півкіло гороху.

Зараз ви читаєте новину «Горохове пиво настоюють два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути