пʼятниця, 04 листопада 2011 06:30

Гарбузовий торт печуть із бананами та мигдалем

Наталія Фінклер, 37 років, із села Сосонка на Вінниччині восени пече торт із гарбузом. Начинку міряє банкою.

— Півлітра нарізаного кубиками гарбуза й стільки ж покришених із кожурою яблук перемішую з корицею. Якщо начинки вийде більше, торт буде сочніший.

Рецепт тіста залежить від кількості яєць. Скільки бере яєць, стільки ж столових ложок борошна з верхом. Найменшу порцію рахує на чотири ложки, найбільшу — на шість. Перед приготуванням яйця кладе на кілька годин у холодильник.

— Тоді білок краще відділяється та швидше збивається. Якщо попаде жовток, то нічого не вийде — не зіб'єте. Якщо вислизне, зберіть його, а до білків додайте солі на кінчику ножа або лимонної кислоти. Це нейтралізує дію жовтка, й білок збовтається. Найкраще збивати в сухій мисці міксером.

Коли білок стає піною, Наталя всипає в нього пакет ванільного цукру. Продовжує збовтувати і поступово додає півсклянки цукру. Коли він розчиниться, додає через сито борошно.

— Вимішувати треба обережно, а не як-небудь перешвиряти, бо білки впадуть.

На деко застилаю пергамент і трошки змащую його олією. Зверху посипаю панірувальні сухарі. На них викладаю половину тіста. Висипаю гарбуз і яблука, а зверху решту тіста й печу хвилин 40 у нагрітій духовці.

Із гарбузовим тортом можна експериментувати. Поверх тіста насипають стакан горіхів і трохи притискають їх виделкою. Можна не ділити тісто на дві частини, а прикрити начинку шаром бананів, нарізаних кружальцями.

— Найсмачніший варіант із бананом. Для довершеності прикладаю його ще й мигдалем. Розрізаю кожен горіх надвоє, посипаю перед запіканням. Тоді здається, що це гарбузове насіння.

Охололий торт посипає цукровою пудрою. На гарячому тісті вона тане.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузовий торт печуть із бананами та мигдалем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути