понеділок, 04 листопада 2019 00:40

Гарбузовий пиріг прикрашають кремом із домашнього сиру

Автор: ФОТО З САЙТА osoblyva.com
  Для пирога на корж із пісочного тіста виливають гарбузово-білкову начинку. Запікають 40–45 хвилин
Для пирога на корж із пісочного тіста виливають гарбузово-білкову начинку. Запікають 40–45 хвилин

— Раніше з гарбуза нічого не готувала. Якось знайома пригостила шматочком гарбузового пирога. Настільки сподобався, що відтоді в сезон щотижня готую, — каже 29-річна Марина Дерев'янко з Дніпра.

Бере 600 г гарбуза, два яйця, склянку жирних вершків, 150 г борошна, 100 г масла, 100 мл молока, 100 г цукру, 0,5 ч. л. кориці, щіпку меленого мускатного горіха, сіль на кінчику ножа.

— Масло натираю на крупній тертці. Змішую з борошном. Перетираю на крихту. Додаю сіль і молоко. Замішую тісто. Обмотую плівкою і кладу на годину в холодильник.

Гарбуз ріже малими кубиками. Відварює до повної готовності. Збиває блендером до однорідності. Пропускає через дрібне сито.

Охолоджене тісто тонко розкатує. Перекладає у форму для випікання. Добре притискає до дна і країв. Накриває пергаментом. Засипає горох або іншу крупу, щоб тісто тримало форму.

— Ставлю в прогріту до 200 градусів духовку. Випікаю за такої температури протягом 15 хвилин. Тим часом продовжую готувати начинку.

Відділяє від білків жовтки. Змішує їх і 50 г цукру. Збиває до білизни. Додає до вершків. В окремій посудині білки збиває з рештою цукру.

— Жовткову суміш поєдную з гарбузовим пюре. Всипаю мускатний горіх і корицю. Перемішую до однорідності. Невеликими порціями акуратно вводжу білки.

Вийнявши корж із духовки, витягає з нього пергамент з крупою. Заливає гарбузову начинку й розрівнює лопаткою. Ставить знову в духовку.

— Температуру збавляю до 180 градусів. Випікаю протягом 40–45 хвилин. Подаю повністю охолодженим. Прикрашаю сирним кремом і притрушую корицею.

Для приготування крему бере 250 г жирного домашнього сиру, 2 ст. л ложки сметани, 1/2 пакетика ваніліну й 75 г цукрової пудри.

— Сир протираю через дрібне сито. Додаю сметану, пудру й ванілін. Перемішую до однорідності. Закладаю в кондитерський мішок і роблю візерунки.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузовий пиріг прикрашають кремом із домашнього сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути