пʼятниця, 02 грудня 2011 07:00

Фруктові роли загортають у соєвий папір

Автор: фото з сайта www.yaki.com.ua
  Солодкі роли роблять із тонких млинців. Усередину начиняють екзотичні фрукти із сирним кремом. Поливають варенням чи солодким соусом
Солодкі роли роблять із тонких млинців. Усередину начиняють екзотичні фрукти із сирним кремом. Поливають варенням чи солодким соусом

Роли, які готують у суші-барах, можна зробити не з риби, а з фруктів. Фруктові роли — це фірмова страва у тайському меню столичного ресторану "Мантра".

— Наступний рік пройде під знаком Дракона. Я зробив солодкий десерт у вигляді цієї тварини. Викладаю на таріль у вигляді тулуба і хвоста. Дракон виходить жовтий, зверху политий шоколадом. Какао через трафарет трушу на таріль — так на ній з'являється фірмовий знак нашого ресторану. Так само можна зробити ініціали чи будь-який інший напис,— каже шеф-кухар Олександр Слободяник, 33 роки.

Змішує дитячий солодкий сирок і ванільний цукор. Додає чайну ложку вершків, щоб маса була мастка. Ставить у холодильник. Тим часом готує начинку. Дрібними кубиками нарізує фрукти.

— Можна будь-які. Я робитиму роли з ананасом та полуницями. Інші — з бананом і ківі. Фрукти добирають за смаком. Так само поливати зверху готові роли можна не лише шоколадом, а й варенням, медом.

На соєвий їстівний папір мамінорі тонко намащує сиркову масу. Зверху кладе дрібно насічений ананас й посипає мигдальними крихтами. Скручує в рулет.

— Мамінорі буває різних кольорів. Він тримає форму рулета. Щоб краще його завернути й не прорвати, кладіть на бамбуковий кухонний килимок, застелений харчовою плівкою. Можна скручувати на рушникові. Піднімаєте край та притискаєте. І так поступово підтягуєте, доки не закрутите весь рулет.

Готовий десерт нарізують. Щоб зрізи були чіткі та начинка не вилазила, беруть широкий гострий ніж. Після кожного розрізу його  промивають водою та насухо витирають. На рол з ананасом кухар кладе порізану полуницю. Поливає розтопленим шоколадом. Рол із бананом посипає ківі.

Якщо загортати рулети із яблуками чи грушами, із фруктів знімають шкірку. Вона тверда, тому може порвати папір. Волоські горіхи краще розтерти в блендері.

Киянка Марія Братущик, 35 років, раз на місяць водить дітей у ресторан японської кухні. Потім намагається готувати вдома страви, які найбільше сподобалися.

— Фруктових ролів малі проковтнули по дві порції. Тепер, як не хочуть нічого їсти, роблю подібне вдома. Спочатку печу тонкі коржі, як на налисники. Збовтую міксером два яйця, склянку молока. Додаю по дрібці цукру, солі, крохмалю. Вливаю дві столові ложки олії. На око сиплю муку — тісто має вийти дуже рідким, а блінчики тонкими.

Доки млинці холонуть, готує крем для ролів. Збиває у блендері 250 г нежирного сиру та 20 г масла. Додає 2 ст. ложки цукрової пудри, дрібку ваніліну. Робить ніжний сирний крем. Чистить і нарізує маленькими кубиками банан, грушу, ківі. Змішує їх із кремом. Рівномірно намащує масу на млинці, загортає рулети і ріже. По колу викладає роли на тарілці, поливає зверху рідким полуничним чи смородиновим джемом. Посипає цукровою пудрою. Подає до столу одразу, доки фрукти не пустили сік.

Зараз ви читаєте новину «Фруктові роли загортають у соєвий папір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути