понеділок, 15 жовтня 2018 07:40

Французький пиріг випікають відкритим

Автор: WWW.FOOD-HUNTER.RU
  Тісто для кішу запікають 15 хвилин, і тільки після того кладуть начинку. Інакше пиріг розвалиться
Тісто для кішу запікають 15 хвилин, і тільки після того кладуть начинку. Інакше пиріг розвалиться

— Кіш смачніший за піцу. Роботи з ним мало, і продуктів менше купую, — говорить 49-річна Лариса Шахвердієва з міста Бердичів Житомирської області. — Це французький пиріг із тонким тістом і вершковою начинкою.

Бере 2 склянки борошна, просіває і вкидає дрібку солі. 180 г вершкового масла натирає на середній тертці, пересипаючи борошном. Додає 1 ст. л. сметани та яйце. Розтирає все ложкою, щоб вийшла однорідна суміш. Наливає 3–4 ст. л. води і замішує тісто.

— Не вимішую його довго, щоб не стало жорстким. Головне, щоб збилося в кулю і не розпадалося.

Загортає тісто в плівку і кладе в холодильник на півгодини. Робить начинку. Нарізає по 250 г курячого філе й печериць. Обсмажує м'ясо і за 4–5 хв. додає гриби. Присмачує 1/3 ч. л. солі. Через 5–7 хв. додає пучок подрібненої петрушки. Перемішує і одразу знімає сковороду з плити. В невеликій каструлі змішує 200 мл сметани і 150 мл вершків.

— До сметани вливаю вершки, щоб страва була жирніша. Якщо ж потрібна легка начинка, можна взяти молоко чи на одне яйце більше.

Додає до сметани 2 яйця та 100 г тертого сиру. Перемішує.

— Заливку не солю. Всипаю хіба що на кінчику ножа чорного меленого перцю та куркуми.

Виймає тісто з холодильника і розподіляє по змащеній формі, робить бортики. Дно проколює виделкою. Тісто покриває пергаментом або фольгою, поверх сипле будь-яку крупу. Так корж не підніматиметься. Ставить у розігріту до 180°С духовку на 15 хв. Виймає. На тісто викладає начинку, рівномірно поливає заливкою. Випікає ще 30 хв.

— Також ситний і корисний буде грибний кіш зі шпинатом.

Подрібнює цибулину та 300 г печериць. Обсмажує цибулю на середньому вогні до прозорості, додає гриби. Готує 5–7 хв. Викладає їх і 150 г порізаного шпинату на тісто. Заливає яєчно- вершковою сумішшю.

— Чоловік усе любить із часником, то інколи балую його гостреньким. Випікаю кіш зі шпинатом і часниково-вершковою заливкою.

Миє 300 г броколі, розділяє на су­цвіття. Варить у киплячій воді 4 хв., промиває в холодній і відкидає на друшляк. Чис­тить чотири зубчики часнику і пропускає через прес. Додає 200 мл молока та 150 мл вершків. Всипає по 1/4 ч. л. солі, мускатного горіха і меленого перцю. Перемішує до однорідності. Тісто ставить у розігріту до 180°С духовку на 15 хв. Виймає. Виливає суміш на підпечений корж. Розкладає броколі, посипає 150 г тертого твердого сиру і випікає 35–40 хв. Охолоджує і розрізає на шматки.

Зараз ви читаєте новину «Французький пиріг випікають відкритим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути