Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2009 18:44

Фірмову піцу печуть із томатами та бринзою

Протягом червня у столичних ресторанах "Потейто Хауз" на вул. Мала Житомирська і Велика Васильківська проходитиме фестиваль італійської кухні "Римські канікули". В меню закладів з"являться морозиво з лимонного фрешу "Сорбе", десерт "Тірамісу", традиційний італійський капучино.

— Але головна страва фестивалю, звісно, — піца з різними начинками, — каже представниця мережі Поліна. — Вперше у закладах продаватимуть нашу фірмову піцу з пухкого тіста, ніжної бринзи й соковитих помідорів.

Для фірмової піци від "Потейто Хауз" треба розвести у теплій воді 1,5 чайної ложки сухих дріжджів і замісити тісто з 175 мл води, 2,5 склянками борошна, 150 мл оливкової олії. Сіль і цукор додати за смаком. Тісто вимішувати, доки стане еластичним. Сформувати з нього кулю і залишити у мисці на півгодини підходити.

— Далі тісто розкачати і викласти у форму. Зверху викласти начинку: кружальця помідорів, потерту бринзу — і посипати кропом.

Випікають страву в духовці 6–7 хв. за температури 240–250°С. У ресторані 300-грамова піца коштує 20 грн.

— Окрім цього, можна замовити її з уподобаними начинками —  грибами, салямі, шинкою, ананасами, кукурудзою, маслинами тощо. Зазвичай відвідувачі бажають, аби поклали мінімум три начинки.

Середня вартість такої піци — 30–35 грн.

Зараз ви читаєте новину «Фірмову піцу печуть із томатами та бринзою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути