Протягом червня у столичних ресторанах "Потейто Хауз" на вул. Мала Житомирська і Велика Васильківська проходитиме фестиваль італійської кухні "Римські канікули". В меню закладів з"являться морозиво з лимонного фрешу "Сорбе", десерт "Тірамісу", традиційний італійський капучино.
— Але головна страва фестивалю, звісно, — піца з різними начинками, — каже представниця мережі Поліна. — Вперше у закладах продаватимуть нашу фірмову піцу з пухкого тіста, ніжної бринзи й соковитих помідорів.
Для фірмової піци від "Потейто Хауз" треба розвести у теплій воді 1,5 чайної ложки сухих дріжджів і замісити тісто з 175 мл води, 2,5 склянками борошна, 150 мл оливкової олії. Сіль і цукор додати за смаком. Тісто вимішувати, доки стане еластичним. Сформувати з нього кулю і залишити у мисці на півгодини підходити.
— Далі тісто розкачати і викласти у форму. Зверху викласти начинку: кружальця помідорів, потерту бринзу — і посипати кропом.
Випікають страву в духовці 6–7 хв. за температури 240–250°С. У ресторані 300-грамова піца коштує 20 грн.
— Окрім цього, можна замовити її з уподобаними начинками — грибами, салямі, шинкою, ананасами, кукурудзою, маслинами тощо. Зазвичай відвідувачі бажають, аби поклали мінімум три начинки.
Середня вартість такої піци — 30–35 грн.
Коментарі