"Два роки не купую морозиво в магазині. Навчилася готувати домашнє. Воно виходить смачним і не містить консервантів", — каже киянка 23-річна Інна Паришкура.
Ставить молоко у каструлі на малий вогонь. Доки гріється, збиває виделкою шість жовтків зі столовою ложкою крохмалю, двома — цукру. Додає трохи ваніліну.
— Можна долити соку лимона, натерти цедри. Буде смачно. Шоколадне вийде, якщо всипати ложку какао.
У банку з жовтками Інна Паришкура наливає склянку теплого молока, розмішує. Решту кип'ятить, тоді зливає туди жовтки. Постійно помішує ложкою. Морозиво швидко гусне і стає жовтим.
— Треба довести до кипіння, але не кип'ятити. Один раз перетримала на вогні, то воно було схоже на кисіль.
Знімає каструлю з вогню. Ставить у тазик з холодною водою.
— Доки не охолоне, помішую ложкою. Так маса буде однорідною і не збиватиметься у грудки. Далі ставлю на кілька хвилин у морозилку. На приготування витрачаю півгодини. Подаю морозиво у келихах для шампанського. Зверху кладу листок м'яти, полуницю.
Коментарі
3