Ексклюзиви
пʼятниця, 04 червня 2010 01:09

До варення із ревеню додають апельсин

Уманка 22-річна Тетяна Шкуренко готує десерт із ревеню. Для цього перемішує 0,5 кг очищених і порізаних на невеликі шматки стебел ревеню зі 150 г цукру-піску та дрібкою ванільного. Викладає суміш у посуд, щільно накриває кришкою і ставить на 20 хв. у духовку.

— Якщо додати півстакана вина і потримати  в духовці довше, утвориться щось схоже на кашу. Такий десерт можна подавати з морозивом.

Із ревеню Тетяна пече й пиріг.

— Коли бракує часу, тісто купую в магазині. Розділяю його на дві частини. На одну викладаю очищений та порізаний на шматки ревінь, посипаю цукром. Іншою зверху прикриваю. Випікається 20 хвилин.

Раїса Діхтяр, 67 років, із селища Цвіткове на Черкащині знає рецепт квасу з ревеню.

— На літр води беру грам 200 почищеного і порізаного ревеню, 100 грам цукрового сиропу та грам 5 дріжджів. Ревінь відварюю у воді, доки не стане м"який. Потім проціджую. Коли охолоне, додаю сироп і дріжджі. Усе ретельно перемішую. Ставлю в теплу кімнату на добу. Потім розливаю в пляшки чи банки, закриваю і виношу в погріб. Киснути має дві доби.

Із цієї рослини та апельсина можна готувати варення.

— На кілограм ревеню потрібно півтора кіло цукру. Апельсин обливаю кип"ятком, чищу від білої шкірки, кісточок та перекручую через м"ясорубку. Ревінь очищую, ріжу на дрібні шматки. Змішую все з цукром і залишаю на 12 годин. Потім варю до готовності, як будь-яке інше варення.

Зараз ви читаєте новину «До варення із ревеню додають апельсин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути