пʼятниця, 06 травня 2011 09:25

Дмитро Корчинський любить смажене м'ясо на кістці

— Смачний шашлик гарантовано буде з хорошого м'яса, — каже 64-річний Юрій Кізько, власник стрілецького клубу "Сапсан" у Броварах під Києвом. — Якщо воно тобі сподобалося і захотілося потримати — то правильне м'ясо.

До "Сапсана" на шашлик минулої неділі приїхав лідер партії "Братство" 47-річний Дмитро Корчинський. Із дружиною 40-річною Оксаною чекають у дерев'яній альтанці. Навколо великого столу — широкий тапчан із подушками. Корчинський роззувається та вмощується з ногами. Показує на планшеті фото з іспанської Барселони. Подружжя недавно повернулося з відпочинку.

— Наша країна тільки виходить на ту кількість мандрівників, яка була на початку століття, — каже Корчинський. — Нормально було виписувати з Парижа чи Лондона якісь товари. Це було недорого.

— Мандрувати і зараз недорого, — додає Оксана. — Діти об'їхали Китай, Тибет та Казахстан за 400 доларів, — розказує про поїздку сина 20-річного Данила з друзями.

На дерев'яній тарелі варена картопля, нарізка свіжих овочів, малосольні огірки, шматки біло-рожевого сала з часником та чорний хліб у плетених кошиках.

— Шашлик буде пізніше. У нас Юрій Андрійович по ньому спеціаліст, — говорить Корчинський.

До альтанки приносять мангал із розжареним вугіллям та нанизане на шампури м'ясо. Його готує 22-річний Іван.

— Маринували у меленій цибулі з сіллю та перцем, як Андрійович любить, — розповідає про смаки власника клубу. — Якщо треба швидко замаринувати, то додаємо мінералку. Вона м'ясо пом'якшує.

— Перепробував сотні рецептів та зібрав купу літератури, — говорить Юрій Кізько. – Найкраще за 40 хвилин до приготування опустити м'ясо у велику кількість перемеленої цибулі. Треба маринувати "по-гарячому" — у мисці почавити кулаками. Тоді не треба ні укусу, ні вина. Купую м'ясо з салом на столичних ринках — Юності, Житньому чи Володимирському.

Коли на шматках м'яса утворюється скоринка, а овочі  стають м'які, Іван тупим боком ножа знімає їх на дві великі тарелі. На кожну додає мариновані в оцті та олії кільця ялтинської цибулі та свіжий кріп. Шашлики поїдають за 15 хв.

— Якщо чесно, я найбільше люблю м'ясо по-карськи — на кістці, — ділиться Дмитро Корчинський. — Шашлик замовляю нечасто. Що менше їсти м'яса, то воно смачніше. Найкращий шашлик їв 1994 року. Через перевали гірської Кахетії їхали з Грузії в Чечню. Забралися високо в гори. Там уперше побачив корів, що лазять по вертикальних скелях, як барани. Зупинилися в місцевого пастуха. Купили живого барана. Його зарізали й розібрали на шматки за 2,5 хвилини. Зробили це миттєво — підвісили за задні ноги та спустили шкіру, як чулок. Частину м'яса пожарили, частину зварили. Смачнішого я не їв.

350

Стільки грамів м'яса на кожного дорослого треба купувати для шашлику. Також на одну людину треба передбачити: півпляшки випивки, пляшку мінеральної води, чверть хлібини, по 200 г помідорів, огірків та редиски.

Не забудьте: фотоапарат, дощовик, підстилку для сидіння, шампури, одноразовий посуд. Вилки краще брати звичайні, бо пластмасові ламаються. Теплий одяг, бо в травні погода мінлива. І музику — хоча б радіо на батарейках. Для дітей прихопити настільні ігри: шашки, шахи, "Монополію", "Твістер".

Пікнік на 10 чоловік можна організувати за 500 грн, розповідає 35-річний Олександр Грищук із Вінниці. Він щороку на травневі свята збирає на прогулянку велику компанію.

 

 

Печериці запікають у майонезі з перцем

— Печериці вже на шампурах вимащую майонезом, — розказує рецепт грибного шашлику 30-річна Тетяна Дриженко з райцентру Кам'янка на Черкащині. — У майонез додаю солі й червоного пекучого перцю. Смажу 20 хвилин. Гриби швидше за м'ясо готуються, їх треба частіше перевертати.

Тетяна відбирає більші гриби, щоб не розколювалися на шампурах.

— Між печерицями нанизують кружальця солодкого перцю, цибулі, баклажанів. Хоча тоді трохи втрачається аромат грибів.

 

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Корчинський любить смажене м'ясо на кістці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути