Надія Півсеток, 63 роки, із райцентру Козова Тернопільської обл. любить готувати швидко. Але прагне, щоб страви мали гарний вигляд і були смачні. Рецепти бере з маминого записника. Родині подобаються грінки із твердим сиром.
Жінка бере три-чотири рогалики без начинки та ріже їх на кружальця завтовшки сантиметр. Кожен шматочок змащує тонким шаром масла, посипає подрібненими волоськими горіхами, солить і перчить. Притрушує потертим на великій терці голландським сиром і ставить у духовку на 5 хв.
— Усього має бути потрохи. Масла даю 50 грамів, горіхів і сиру — удвічі більше. Головне, щоб сир був гострий. "Російський" не підійде, — каже господиня. — Не треба чекати, щоб верхній шар сиру розплавився. За кілька хвилин він добре прогріється, а грінки будуть легенькі та хрумкі.
Тарілку для бутербродів Надія Антонівна прогріває на пару — кладе її на банячок із окропом. Каже, якщо викласти грінки на холодне блюдо, вони будуть менш хрумкими.
Коментарі