Вівторок, 05 лютого 2008 14:11

Для грінок треба гострий сир

Надія Півсеток, 63 роки, із райцентру Козова Тернопільської обл. любить готувати швидко. Але прагне, щоб страви мали гарний вигляд і були смачні. Рецепти бере з маминого записника. Родині подобаються грінки із твердим сиром.

Жінка бере три-чотири рогалики без начинки та ріже їх на кружальця завтовшки сантиметр. Кожен шматочок змащує тонким шаром масла, посипає подрібненими волоськими горіхами, солить і перчить. Притрушує потертим на великій терці голландським сиром і ставить у духовку на 5 хв.

— Усього має бути потрохи. Масла даю 50 грамів, горіхів і сиру — удвічі більше. Головне, щоб сир був гострий. "Російський" не підійде, — каже господиня. — Не треба чекати, щоб верхній шар сиру розплавився. За кілька хвилин він добре прогріється, а грінки будуть легенькі та хрумкі.

Тарілку для бутербродів Надія Антонівна прогріває на пару — кладе її на банячок із окропом. Каже, якщо викласти грінки на холодне блюдо, вони будуть менш хрумкими.

Зараз ви читаєте новину «Для грінок треба гострий сир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода