четвер, 22 грудня 2005 17:10

Швидкий хрумкий солодкий перець

Киянка Юлія Жук, 37 років, за столичними мірками консервує багато. Щороку — 40 трилітрових банок огірків, баклажанів, червоних та зелених помідорів. Але найбільше закриває перцю, за дуже смачним рецептом, який підказали сусіди Мащенки з Чернігівщини. Консервацію так і називають — "Мащенків перець".

На 3 кг чищеного перцю взяти по 100г кропу, петрушки та часнику. У посудину скласти шарами подрібнену зелень, порізаний смужками перець та часник у зубках. Залити гарячим маринадом і лишити на добу під гнітом. Потім розкласти в банки під капронові кришки.

Маринад варити з 300 г оцту, 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 1,5 ст. ложки солі, 1 ч. ложки чорного меленого перцю, 10–12 шт. лаврового листа.

"Мащенків перець" зможе приготувати навіть недосвідчена господиня, рецепт дуже простий. Проте смак — гарантовано неперевершений. Маринований овоч виходить духмяний і хрумкий, наче свіжий.

Зараз ви читаєте новину «Швидкий хрумкий солодкий перець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути