Киянка Юлія Жук, 37 років, за столичними мірками консервує багато. Щороку — 40 трилітрових банок огірків, баклажанів, червоних та зелених помідорів. Але найбільше закриває перцю, за дуже смачним рецептом, який підказали сусіди Мащенки з Чернігівщини. Консервацію так і називають — "Мащенків перець".
На 3 кг чищеного перцю взяти по 100г кропу, петрушки та часнику. У посудину скласти шарами подрібнену зелень, порізаний смужками перець та часник у зубках. Залити гарячим маринадом і лишити на добу під гнітом. Потім розкласти в банки під капронові кришки.
Маринад варити з 300 г оцту, 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 1,5 ст. ложки солі, 1 ч. ложки чорного меленого перцю, 10–12 шт. лаврового листа.
"Мащенків перець" зможе приготувати навіть недосвідчена господиня, рецепт дуже простий. Проте смак — гарантовано неперевершений. Маринований овоч виходить духмяний і хрумкий, наче свіжий.















Коментарі