понеділок, 08 червня 2020 00:16

Бузиновий лікер присмачують лимоном

— На початку червня заготовляю бузиновий цвіт. Роблю з нього лікер. Нагадує липовий чай, який п'янить, — розповідає 37-річна Олена Матюх із селища Кегичівка Харківської області.

Кладу в банку вісім суцвіть бузини. Їх не мию. З одного лимона знімаю цедру і нарізаю м'якоть півкільцями. Інший ріжу зі шкіркою. Усе додаю до бузини. Наливаю пів літра горілки і закриваю кришку. Ставлю банку в темне прохолодне місце на добу. Тоді наливаю цукровий сироп. Для нього кип'ячу по склянці води та цук­ру, охолоджую. Готову суміш настюю в тому ж місці два дні. Тоді проціджую напій, залишаю тільки шкірку лимона. Ставлю лікер на тиждень у погріб і переливаю у пляшку. Перед вживанням ще два-три дні має постояти в холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Бузиновий лікер присмачують лимоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути