Ексклюзиви
понеділок, 16 липня 2018 07:45

Білоруські вареники начиняють лісовими грибами

Автор: WWW.TUTKNOW.RU
  Печені вареники —  кундюми — начиняють грибами, гречкою або рисом. Їх ліплять трикутної форми. Спочатку запікають, як пиріжки, на деку, потім перекладають у горщики
Печені вареники — кундюми — начиняють грибами, гречкою або рисом. Їх ліплять трикутної форми. Спочатку запікають, як пиріжки, на деку, потім перекладають у горщики

— Варені вареники ніколи не зрівняються з печеними. Вони хрусткі й ароматніші. Роблю білоруські кундюми з грибами, — розповідає 54-річна Зінаїда ­Гавриш із міста Черкаси. — Ці вареники спочатку печу в духовці, а потім тушкую в ­сметані.

Для тіста змішує склянку борошна і півсклянки манної крупи. Наливає півсклянки окропу і 2 ст. л. олії. Додає 1/3 ч. л. солі і швидко перемішує ложкою. Викладає тісто на стіл і вимішує його, щоб стало м'яким, а не липким. Загортає в плівку і кладе в холодильник.

— Для начинки беру лісові гриби. Куплені печериці не підійдуть. Вони не м'ясисті й не такі ароматні. Зараз вже з'являються в лісах і посадках гриби. Якщо немає вдома свіжих, підійдуть морожені.

Варить 200 г грибів у підсоленій воді 10 хв. Чистить і подрібнює цибулину. Обсмажує на олії до золотистого кольору. Додає нарізані відварені гриби. Півсклянки гречаної крупи заливає склянкою води. Доводить до кипіння. Зменшує вогонь і варить до випаровування рідини. Знімає з плити і тримає під кришкою 10 хв.

— Замість гречки можна брати рис. Робила також із квасолею. Треба взяти банку консервованої. Розім'яти виделкою і змішати з грибами.

Гречку після настоювання обсмажує з грибами 3–4 хв. Приправляє 1/2 ч. л. солі й чорного меленого перцю. Перемішує.

Починає ліпити вареники. Розкочує тісто в тонкий пласт і ріже на квадрати зі сторонами 5 см. Кладе на середину кожного по столовій ложці начинки. Ліпить краї тіста у формі трикутника і перекладає їх на змащене олією деко. Ставить у духовку за температури 200°С до зарум'янення. Перекладає вареники в горщики.

Поливає грибним відваром і 0,5 склянки сметани. Накриває фольгою і ставить у духовку на 15 хв. Виймає, розкладає по тарілках. Посипає подрібненою петрушкою.

— Щоб страва була пікантніша, приправляю подрібненим часником або смаженою цибулею.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські вареники начиняють лісовими грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути