пʼятниця, 11 лютого 2011 00:45

Білий суп варять з індички

— Після всіх зимових свят на жирне, смажене, копчене не можу навіть дивитися. Хочеться чогось легенького, — каже Олена Киртул, 37 років, із міста Татарбунари на Одещині. — Маємо невелике господарство: кури, гуси, індики. То я варю з них супи. Смачно виходить суп із індички. Ніжний і нежирний. Бульйон прозорий. На трилітрову каструлю жінка бере півкілограма м'яса, нарізає його кубиками середнього розміру, заливає водою, підсолює та ставить на вогонь. Коли м'ясо майже готове, додає кілька порізаних картоплин.

— Далі кришу морквину, цибулю. Підсмажую їх на сковорідці. Додаю нарізаних свіжих шампіньйонів. І ще трохи тушу на повільному вогні. Це все кидаю до індички та картоплі.

Насамкінець господиня додає два плавлених сирки. Ріже їх шматками, щоб швидше розтанули.

— Головне купувати справжні сирки, а не спреди. Бо ті мають штучний присмак. За кілька хвилин до подачі в суп притрушую рублену петрушку. Він виходить білим.

Зараз ви читаєте новину «Білий суп варять з індички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути