— Після всіх зимових свят на жирне, смажене, копчене не можу навіть дивитися. Хочеться чогось легенького, — каже Олена Киртул, 37 років, із міста Татарбунари на Одещині. — Маємо невелике господарство: кури, гуси, індики. То я варю з них супи. Смачно виходить суп із індички. Ніжний і нежирний. Бульйон прозорий. На трилітрову каструлю жінка бере півкілограма м'яса, нарізає його кубиками середнього розміру, заливає водою, підсолює та ставить на вогонь. Коли м'ясо майже готове, додає кілька порізаних картоплин.
— Далі кришу морквину, цибулю. Підсмажую їх на сковорідці. Додаю нарізаних свіжих шампіньйонів. І ще трохи тушу на повільному вогні. Це все кидаю до індички та картоплі.
Насамкінець господиня додає два плавлених сирки. Ріже їх шматками, щоб швидше розтанули.
— Головне купувати справжні сирки, а не спреди. Бо ті мають штучний присмак. За кілька хвилин до подачі в суп притрушую рублену петрушку. Він виходить білим.
Коментарі