вівторок, 21 лютого 2006 18:54

Бар для малюків

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  10-річні Діана Бровкова та Тетяна Писаренко замовили в ”Бебі-барі” ”Курячу історію” і ”Чунга-Чангу”
10-річні Діана Бровкова та Тетяна Писаренко замовили в ”Бебі-барі” ”Курячу історію” і ”Чунга-Чангу”

У вихідні "Бебі-бар", що на Львівській площі, 4, організовує родинні свята. Це один із небагатьох київських закладів для малюків. Поки в іграшковій кімнаті з дітками возиться няня, батьки відпочивають перед мультиками "Шрек" чи "Льодовиковий період". У дитячому барі пропонують казкове меню: "Ко-ко", "Му-Му", "Хрю-Хрю". Улюблена страва малюків — "Куряча історія" і десерт "Чунга-Чанга".

— Прикольні чорні чукчі, правда? — звертається 10-річна Марійка до своєї 9-річної сестрички Олі, виходячи з "Бебі-бару". Сестричка мовчала, стояла похнюплена. Вона явно не хотіла звідси йти.

— Няня краща, ніж була у садку, — нарешті протягла тоненьким голоском Оля, а тоді зненацька підстрибнула і сплеснула в долоні: — А мене навчили крутити обруча, грати у кульки, а ще малювати слона.

Бар схожий на дитсадок. Яскраві жовті та червоні кольори. Розмальовані стіни, зі стелі звисають різнокольорові кульки, пластикове сонце, пташки, зайчики і гелікоптери. Навпроти столиків — величезний телевізор. Батьки і двоє донечок років восьми-дев"яти дивляться "Льодовиковий період" і їдять "Свинюшку на опушке" (картопля фрі, олів"є, відбивна — коштує 28 грн).

— Малята люблять казкові, незвичайні страви, — каже кухар бару 26-річна Світлана Меліш. — Якщо у дитини поганий апетит — прикрасьте тарілку "зайчиком", "курочкою", "сонечком" з моркви — таке малюк залюбки з"їсть.

Улюблена дитяча страва "Куряча історія" у барі з"явилася якось сама по собі.

Батьки і двоє донечок років восьми-дев"яти дивляться "Льодовиковий період" і їдять "Свинюшку на опушке"

— Кухарі експериментували з філе — хотіли зробити його ніжнішим на смак. Просмажили курятину у вершках із фруктами. Вийшло смачно, — каже Світлана, дістаючи з холодильника банан, курагу, а з морозилки — філе.

М"ясо розморозила у мікрохвильовці, нарізала кубиками, курагу — навпіл, а банан — більшими шматочками.

— Смажити м"ясо треба не більше трьох хвилин, бо воно швидко готується, — Світлана налила у сковороду олії, виклала м"ясо й обсмажила, перевертаючи дерев"яною лопаткою.

Кілька разів підкидала шматочки на сковороді: вони підскакували, переверталися у повітрі.

— Тепер вкидаємо курагу, вершки чи сметану й банан.

Посолила й посипала приправою "Венетто". Ще 7 хвилин суміш тушкувалася на маленькому вогні. Курятина добре підсмажилася, стала хрумкою. Смак м"яса чудово гармоніював зі сметаною і фруктами. До курки розігріла відварений з куркумою рис, додала трішки вершкового масла. "Куряча історія" коштує в "Бебі-барі" 27 грн.

— Ще одну страву обожнюють дітки — "Чунга-Чангу", — промовила Світлана, дістаючи з холодильника якесь чорне тісто. — Вона кумедна, а на смак схожа на солодку ковбаску.

Якщо змішати 60 г подрібненого пісочного печива, 20 г вершкового масла, 20 г згущеного молока, какао та подрібнений грецький горіх — вийде "чорне" тісто.

— Зліпимо "Чунга-Чангу", — Світлана на дошці розклала тісто у вигляді паляниці.

За мить шматочок тіста перетворився на личко з очима, віями, носом, ротом, вухами. Деталі кухар домалювала розтопленим на водяній бані білим шоколадом. Навколо страви поклала крапельками джем, а над головою "чунги" посипала цукрову пудру. Такий десерт обійдеться відвідувачам у 8 грн.




Дитяче меню у київських ресторанах

 Ресторан  страва  ціна (грн)
 "Іль Патіо"  "Тор-Те-Лі-Ні" (італійські пельмені)
"Картопляні усмішки з соусом"
"Морозиво з жабенятами"
 22
10
18
 "За двома зайцями"  Салати:  
 "Курочка Ряба",
"Золота Рибка"
"Кіт Леопольд"
"Мухоморчик"
Суп
     "Страшний Бармалей"
 10
10
10
8
10
 "Ля Рюсс"  "Фінтіфлюшки" (сир у фритюрниці)
"Супермен" (вівсяна кашка)
 15
10
 "Первак"  Салат   
 "Котигорошко"
Десерти: 
   "Лебедине озеро"
"Солодкі їжачки "
 12


9
12
 "Царське село"
(тільки в неділю)
 Коктейль "Полуниця"
"Чарівний капелюшок" (морозиво з фруктами)
Котлетки "Рум"яні щічки"
 7
10
12



Зараз ви читаєте новину «Бар для малюків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути