У вихідні "Бебі-бар", що на Львівській площі, 4, організовує родинні свята. Це один із небагатьох київських закладів для малюків. Поки в іграшковій кімнаті з дітками возиться няня, батьки відпочивають перед мультиками "Шрек" чи "Льодовиковий період". У дитячому барі пропонують казкове меню: "Ко-ко", "Му-Му", "Хрю-Хрю". Улюблена страва малюків — "Куряча історія" і десерт "Чунга-Чанга".
— Прикольні чорні чукчі, правда? — звертається 10-річна Марійка до своєї 9-річної сестрички Олі, виходячи з "Бебі-бару". Сестричка мовчала, стояла похнюплена. Вона явно не хотіла звідси йти.
— Няня краща, ніж була у садку, — нарешті протягла тоненьким голоском Оля, а тоді зненацька підстрибнула і сплеснула в долоні: — А мене навчили крутити обруча, грати у кульки, а ще малювати слона.
Бар схожий на дитсадок. Яскраві жовті та червоні кольори. Розмальовані стіни, зі стелі звисають різнокольорові кульки, пластикове сонце, пташки, зайчики і гелікоптери. Навпроти столиків — величезний телевізор. Батьки і двоє донечок років восьми-дев"яти дивляться "Льодовиковий період" і їдять "Свинюшку на опушке" (картопля фрі, олів"є, відбивна — коштує 28 грн).
— Малята люблять казкові, незвичайні страви, — каже кухар бару 26-річна Світлана Меліш. — Якщо у дитини поганий апетит — прикрасьте тарілку "зайчиком", "курочкою", "сонечком" з моркви — таке малюк залюбки з"їсть.
Улюблена дитяча страва "Куряча історія" у барі з"явилася якось сама по собі.
Батьки і двоє донечок років восьми-дев"яти дивляться "Льодовиковий період" і їдять "Свинюшку на опушке"
— Кухарі експериментували з філе — хотіли зробити його ніжнішим на смак. Просмажили курятину у вершках із фруктами. Вийшло смачно, — каже Світлана, дістаючи з холодильника банан, курагу, а з морозилки — філе.
М"ясо розморозила у мікрохвильовці, нарізала кубиками, курагу — навпіл, а банан — більшими шматочками.
— Смажити м"ясо треба не більше трьох хвилин, бо воно швидко готується, — Світлана налила у сковороду олії, виклала м"ясо й обсмажила, перевертаючи дерев"яною лопаткою.
Кілька разів підкидала шматочки на сковороді: вони підскакували, переверталися у повітрі.
— Тепер вкидаємо курагу, вершки чи сметану й банан.
Посолила й посипала приправою "Венетто". Ще 7 хвилин суміш тушкувалася на маленькому вогні. Курятина добре підсмажилася, стала хрумкою. Смак м"яса чудово гармоніював зі сметаною і фруктами. До курки розігріла відварений з куркумою рис, додала трішки вершкового масла. "Куряча історія" коштує в "Бебі-барі" 27 грн.
— Ще одну страву обожнюють дітки — "Чунга-Чангу", — промовила Світлана, дістаючи з холодильника якесь чорне тісто. — Вона кумедна, а на смак схожа на солодку ковбаску.
Якщо змішати 60 г подрібненого пісочного печива, 20 г вершкового масла, 20 г згущеного молока, какао та подрібнений грецький горіх — вийде "чорне" тісто.
— Зліпимо "Чунга-Чангу", — Світлана на дошці розклала тісто у вигляді паляниці.
За мить шматочок тіста перетворився на личко з очима, віями, носом, ротом, вухами. Деталі кухар домалювала розтопленим на водяній бані білим шоколадом. Навколо страви поклала крапельками джем, а над головою "чунги" посипала цукрову пудру. Такий десерт обійдеться відвідувачам у 8 грн.
Дитяче меню у київських ресторанах
| Ресторан | страва | ціна (грн) |
| "Іль Патіо" | "Тор-Те-Лі-Ні" (італійські пельмені) "Картопляні усмішки з соусом" "Морозиво з жабенятами" |
22 10 18 |
| "За двома зайцями" | Салати: "Курочка Ряба", "Золота Рибка" "Кіт Леопольд" "Мухоморчик" Суп "Страшний Бармалей" |
10 10 10 8 10 |
| "Ля Рюсс" | "Фінтіфлюшки" (сир у фритюрниці) "Супермен" (вівсяна кашка) |
15 10 |
| "Первак" | Салат "Котигорошко" Десерти: "Лебедине озеро" "Солодкі їжачки " |
12 9 12 |
| "Царське село" (тільки в неділю) |
Коктейль "Полуниця" "Чарівний капелюшок" (морозиво з фруктами) Котлетки "Рум"яні щічки" |
7 10 12 |














Коментарі