понеділок, 03 грудня 2018 06:45

Бананово-медове печиво випікають сім хвилин

— Під час посту завжди хочеться чогось солодкого, — каже 31-річна Аліна Ярова з Хмельницького. — Маю кілька рецептів, які рятують у цей період. Найбільше люб­лю бананово-медове печиво, бо його швидко готувати.

В окремій посудині переминає стиглий банан.

— Додаю склянку цукру і дві столові ложки меду. Нагріваю суміш на водяній бані, постійно помішую і стежу за тим, щоб цукор повністю розчинився. Всипаю чайну ложку розпушувача. Як тільки маса побіліє і збільшиться в об'ємі, знімаю з водяної бані. Відставляю, щоб охолола.

Всипає 3–4 склянки просіяного борошна і замішує тісто.

— Додаю столову ложку води, щоб тісто вийшло ніжним. Розкачую товщиною не менш як сантиметр. Вирізаю формами фігурки. Якщо форм немає, то можна скрутити тісто в довгу ковбаску та нарізати на шматки.

Форму для випікання змащує олією і підсипає борошном.

— Викладаю печиво на деко. Пензликом змащую його водою і посипаю цукром. Ставлю у розігріту духовку і випікаю 7–10 хвилин. Як тільки стає золотистого кольору, виймаю. Головне — не перетримати в духовці, бо затвердіє. Печиво має ніжний медовий присмак. До столу подаю з чаєм і кавою, — каже Аліна Ярова.

Зараз ви читаєте новину «Бананово-медове печиво випікають сім хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути