— Під час посту завжди хочеться чогось солодкого, — каже 31-річна Аліна Ярова з Хмельницького. — Маю кілька рецептів, які рятують у цей період. Найбільше люблю бананово-медове печиво, бо його швидко готувати.
В окремій посудині переминає стиглий банан.
— Додаю склянку цукру і дві столові ложки меду. Нагріваю суміш на водяній бані, постійно помішую і стежу за тим, щоб цукор повністю розчинився. Всипаю чайну ложку розпушувача. Як тільки маса побіліє і збільшиться в об'ємі, знімаю з водяної бані. Відставляю, щоб охолола.
Всипає 3–4 склянки просіяного борошна і замішує тісто.
— Додаю столову ложку води, щоб тісто вийшло ніжним. Розкачую товщиною не менш як сантиметр. Вирізаю формами фігурки. Якщо форм немає, то можна скрутити тісто в довгу ковбаску та нарізати на шматки.
Форму для випікання змащує олією і підсипає борошном.
— Викладаю печиво на деко. Пензликом змащую його водою і посипаю цукром. Ставлю у розігріту духовку і випікаю 7–10 хвилин. Як тільки стає золотистого кольору, виймаю. Головне — не перетримати в духовці, бо затвердіє. Печиво має ніжний медовий присмак. До столу подаю з чаєм і кавою, — каже Аліна Ярова.
Коментарі