Ексклюзиви
четвер, 11 березня 2021 07:09

"Багряну насолоду" готують із червоної квасолі

Автор: ЛЮБОВ СТРІЛЕЦЬКА
  Овочеве рагу заправляють томатною пастою й цукром. Посипають подрібненою зеленню
Овочеве рагу заправляють томатною пастою й цукром. Посипають подрібненою зеленню

У салат додають зерна гранату

— У піст подобаються страви з квасолею. Бо замінює м'ясо. Супи виходять наваристі, а салати поживні, — каже 39-річна Наталія Даценко зі Сміли на Черкащині.

— Квасолю беру білу, бо краще розварюється. У мультиварці заливаю склянку замоченої звечора двома склянками води й тушкую годину. Тоді додаю п'ять нарізаних крупними кубиками картоплин, подрібнені морквину й дві цибулини. Солю, перчу, вливаю три столові ложки олії, одну — томатної пасти й чайну ложку цукру. Перемішую. Виставляю режим "тушкування овочів" на 15 хвилин. Коли не було мультиварки, готувала в духовці в казанку чи гусятниці. Доливала воду, щоб майже покривала овочі. Тушкувала до готовності. При подачі посипаю дрібно порізаною петрушкою або кропом. Квасоля з овочами тане в роті.

У піст м'ясні котлети замінюю на квасолево-цибулеві.

Дві склянки відвареної квасолі розминаю в пюре. Додаю 100 грамів замоченого у воді білого хліба, підсмажену цибулину кубиками і дві-три столові ложки олії. Солю, перчу, можна й трохи паприки всипати. Перемішую і формую котлети. Панірую в сухарях. Смажу до золотистого кольору або запікаю в духовці. Деко змащую олією. Ставлю на 40 хвилин при середній температурі. Подаю із квашеною капустою.

Із червоною квасолею готую пісний салат. Рецепт брала з інтернету. У "Багряну насолоду" кладу дві склянки відвареної квасолі, зерна одного граната, кілька гілочок кінзи, два зубчики часнику. Солю, перчу й заправляю оливковою або соняшниковою олією.

Печу пісні хачапурі з квасолевою начинкою. Замішую тісто з 300 мілілітрів теплої води, 500 грамів борошна, чайної ложки сухих дріжджів, пів — солі, чайної ложки цукру і трьох столових ложок олії. Даю раз підійти.

Склянку відвареної квасолі перебиваю у пюре. Додаю підсмажену цибулину, солю й перчу. З тіста формую ковбаску, ріжу на частинки для хачапурі. Розкатую і на кружок викладаю начинку. Загортаю краї човником, трішки завернувши тісто на начинку. Викладаю на деко, змащене олією. Печу при 180 градусах 30–40 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «"Багряну насолоду" готують із червоної квасолі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути