У салат додають зерна гранату
— У піст подобаються страви з квасолею. Бо замінює м'ясо. Супи виходять наваристі, а салати поживні, — каже 39-річна Наталія Даценко зі Сміли на Черкащині.
— Квасолю беру білу, бо краще розварюється. У мультиварці заливаю склянку замоченої звечора двома склянками води й тушкую годину. Тоді додаю п'ять нарізаних крупними кубиками картоплин, подрібнені морквину й дві цибулини. Солю, перчу, вливаю три столові ложки олії, одну — томатної пасти й чайну ложку цукру. Перемішую. Виставляю режим "тушкування овочів" на 15 хвилин. Коли не було мультиварки, готувала в духовці в казанку чи гусятниці. Доливала воду, щоб майже покривала овочі. Тушкувала до готовності. При подачі посипаю дрібно порізаною петрушкою або кропом. Квасоля з овочами тане в роті.
У піст м'ясні котлети замінюю на квасолево-цибулеві.
Дві склянки відвареної квасолі розминаю в пюре. Додаю 100 грамів замоченого у воді білого хліба, підсмажену цибулину кубиками і дві-три столові ложки олії. Солю, перчу, можна й трохи паприки всипати. Перемішую і формую котлети. Панірую в сухарях. Смажу до золотистого кольору або запікаю в духовці. Деко змащую олією. Ставлю на 40 хвилин при середній температурі. Подаю із квашеною капустою.
Із червоною квасолею готую пісний салат. Рецепт брала з інтернету. У "Багряну насолоду" кладу дві склянки відвареної квасолі, зерна одного граната, кілька гілочок кінзи, два зубчики часнику. Солю, перчу й заправляю оливковою або соняшниковою олією.
Печу пісні хачапурі з квасолевою начинкою. Замішую тісто з 300 мілілітрів теплої води, 500 грамів борошна, чайної ложки сухих дріжджів, пів — солі, чайної ложки цукру і трьох столових ложок олії. Даю раз підійти.
Склянку відвареної квасолі перебиваю у пюре. Додаю підсмажену цибулину, солю й перчу. З тіста формую ковбаску, ріжу на частинки для хачапурі. Розкатую і на кружок викладаю начинку. Загортаю краї човником, трішки завернувши тісто на начинку. Викладаю на деко, змащене олією. Печу при 180 градусах 30–40 хвилин.
Коментарі