понеділок, 04 червня 2007 14:38

Японський зелений чай пахне рибою

Автор: фото: REUTERS/Aly Song
  Власниця чайної крамниці в Шанхаї чекає на відвідувачів. У Китаї чай вирощують у 18 провінціях та автономних районах. Зі свіжих листків одного куща китайці можуть приготувати понад 500 сортів, обробляючи по-різному один чайний листок
Власниця чайної крамниці в Шанхаї чекає на відвідувачів. У Китаї чай вирощують у 18 провінціях та автономних районах. Зі свіжих листків одного куща китайці можуть приготувати понад 500 сортів, обробляючи по-різному один чайний листок

26 сортів зеленого ароматизованого та 11 зеленого класичного чаю з Японії та Китаю продають у магазинах "Світ чаю". У фірмовій крамниці на вул. Саксаганського, 13/42 в Києві напій можна спробувати.

— Я заварю будь-який вибраний вами сорт. Склянка коштуватиме від 6 до 20 гривень, — каже продавець-консультант Інна Барис, 29 років. Вона подає чай у одноразових стаканчиках.

У магазині з"явилися нові ароматизовані зелені чаї. У "Клеопатрі зеленій" є шматочки ананаса, смородини, пелюстки мальви, чорнобривців та троянди. В "Іскри шампанського" додали червону волошку, листя суниці, шматочки полуниці. Такі напої коштують від 22 грн за 100 г.

— Ще одна новинка — чай "Сенча Галактікос" з ароматом пряженого молока, — розповідає Вікторія Регульська, 50 років, начальник відділу реклами та маркетингу "Світу чаю". — Молочна есенція надає напою запаху й присмаку.

100 г коштує 36 грн. Для однієї порції достатньо 4–6 г.

— Я сама люблю зелений чай. Воду не можна довго кип"ятити. Треба довести до 80 градусів, щоб тільки-тільки закипала, — веде далі Регульська. — Залили чай у заварник і зливайте окріп — промили листя. Потім заливайте ще раз і настоюйте 3–5 хвилин.

Зелений чай знавці радять пити свіжим, бо швидко втрачає корисні властивості. Коли перестоїть, ще й гірчить.

Японський класичний зелений чай "Сенча Калегава" можна заварювати до трьох разів. Він має специфічний запах риби. Коштує 30 грн за 100 г.

— Кущі чаю на узбережжі Японії удобрюють рибою, — зазначає Регульська. — До нашого магазину якось заходила японка. Понюхала і сказала, що це справжній японський чай.

Зараз ви читаєте новину «Японський зелений чай пахне рибою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути