— Аджику роблю зі слив, — каже киянка Світлана Чумась, 44 роки. — Вона буде з фруктовим ароматом і солодким присмаком.
Миє 2 кг слив та виймає кісточки. Три червоних гострих перці миє та відрізає хвостики.
— Якщо хочете аджики гострішої, можна додати більше перцю.
Чистить склянку часнику. Перекручує на м'ясорубці його, сливу й гострий перець. Додає 200 г цукру, 3 ст. л. томатної пасти і 3 ч. л. солі. Все перемішує і ставить на вогонь. Як закипить, варить аджику 20 хв. Постійно помішує. Потім розкладає в стерилізовані банки й закриває кришками. Замотує аджику ковдрою, щоб довше зберігалося тепло.
×
Коментарі