— Домашній мармелад ніколи не сплутаю з магазинним. Там якась незрозуміла резинова суміш пристає до зубів. А мій — смачний і натуральний. А як разом із дітьми робимо, то в них радості на весь день, — розповідає Марина Будчік, 35 років, зі Львова.
Виймає кісточки з 1 кг абрикосів. Заливає плоди 0,5 л води і проварює на середньому вогні до м'якості. Протирає через сито, додає 500 г цукру і варить на повільному вогні. Суміш має зменшитися на третину. Розчиняє 25 г желатину в 0,5 л холодної води. Додає до абрикосів і доводить до кипіння. Виливає у форму й охолоджує до кімнатної температури.
— Форми спеціальної не купувала. Взяла мілке деко. Хоча підійде й пластиковий лоток. Але в нього треба заливати трохи охолоджену суміш, а не гарячу.
Ставить у холодильник, щоб мармелад застиг. Нарізає кубиками й посипає цукром.
Коментарі