— П'ять років тому розробила рецепт рогаликів. Такий вдалий, що пішов у маси, але про авторство нагадую, — каже 51-річна Любов Біріна з Калуша Івано-Франківської області.
— Ставлю на 1,5 години в морозилку 140 грамів масла і 60 грамів смальцю. Його додаю обов'язково, інакше рогалики не виходять такими крихкими й ніжними. Нарізую кубиками, всипаю 400 грамів борошна й руками перетираю в крихту. Окремо з'єдную по 100 мілілітрів сметани та молока, два жовтки, столову ложку лимонного соку. Його кислота шарує тісто. Змішую все. Ставлю в холодильник на годину.
Для начинки жменю апельсинових цукатів замочую у воді. Перемелюю їх, додаю цукор за смаком і подрібнений смажений волоський горіх. Змішую з кількома столовими ложками повидла з пелюсток троянди, меленим маком і тертим яблуком без соку з цукром.
Тісто розділяю на шість частин. Кожну тонко розкачую в круг. Його розрізаю на 12 рівних сегментів. На край кладу начинку. Скручую рулетом. Випікаю до зарум'янення за температури 180 градусів. Притрушую цукровою пудрою.
Коментарі