Смалець робить рогалики крихкими й ніжними

Автор: ФОТО НАДАЛА ЛЮБОВ БІРІНА
  Рогалики начиняють сумішшю з апельсинових цукатів, тертого яблука, меленого маку та повидла з пелюсток троянди. Випічку посипають цукровою пудрою
Рогалики начиняють сумішшю з апельсинових цукатів, тертого яблука, меленого маку та повидла з пелюсток троянди. Випічку посипають цукровою пудрою

— П'ять років тому розробила рецепт рогаликів. Такий вдалий, що пішов у маси, але про авторство нагадую, — каже 51-річна Любов Біріна з Калуша Івано-Франківської області.

— Ставлю на 1,5 години в морозилку 140 грамів масла і 60 грамів смальцю. Його додаю обов'язково, інакше рогалики не виходять такими крихкими й ніжними. Нарізую кубиками, всипаю 400 грамів борошна й руками перетираю в крихту. Окремо з'єдную по 100 мілілітрів сметани та молока, два жовтки, столову ложку лимонного соку. Його кислота шарує тісто. Змішую все. Ставлю в холодильник на годину.

Для начинки жменю апельсинових ­цукатів замочую у воді. Перемелюю їх, додаю цукор за смаком і подрібнений смажений волоський горіх. Змішую з кількома столовими ложками повидла з пелюсток троянди, меленим маком і тертим яблуком без соку з цукром.

Тісто розділяю на шість частин. Кожну тонко розкачую в круг. Його розрізаю на 12 рівних сегментів. На край кладу начинку. Скручую рулетом. Випікаю до зарум'янення за температури 180 градусів. Притрушую цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Смалець робить рогалики крихкими й ніжними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути