"М'ясні їжачки стали улюбленою стравою родини"

Рулетики обсмажують у клярі

— Рецептом м'ясних їжачків поділилася кума. Виходять ніжні завдяки сметанному соусу. Ця страва стала улюбленою в родині, — розповідає 45-річна Інга Юрченко із Дніпра.

— Обсмажую на двох столових ложках масла 5 хвилин натерті морквину й цибулину, нарізану кубиками. Змішую їх і 500 грамів курячого фаршу, пів склянки вареного круглого рису, пів чайної ложки солі та яйце. Формую тюфтелі.

Автор: ФОТО НАДАЛА ІРИНА ЧАБАНОВА
  Курячі рулетики начиняють маринованим огірком, гострим перцем і чорносливом. Запікають у вершковому соусі
Курячі рулетики начиняють маринованим огірком, гострим перцем і чорносливом. Запікають у вершковому соусі

Для соусу поєдную півтори столові ложки води, три — сметани, одну — борошна. Солю й перчу. Їжачки викладаю на сковороду й заливаю соусом. Накриваю кришкою й тушкую 20 хвилин. Подаю, посипавши подрібненим кропом чи петрушкою.

Моя коронна страва — м'ясні пальчики з сирною начинкою. Вони такі смачні, що розлітаються в перші хвилини застілля.

Нарізую 500 грамів свинячої шиї шматками, як на стейки. Відбиваю молотком. Солю й перчу. Для начинки натираю на крупну тертку 400 грамів твердого сиру, поєдную із 15 грамами подрібненого кропу. Викладаю дві столові ложки начинки на відбивну та згортаю в рулетик. Щоб начинка не витікала, краї заправляю всередину, як у млинцях.

Збиваю яйце з дрібкою солі. Занурюю в нього рулетик. Потім обвалюю в борошні і в панірувальних сухарях. Смажу на розігрітій сковороді з усіх боків по 10 хвилин.

— Курячі рулетики з начинкою — це бомба. Готую на всі свята, бо мають яскравий та апетитний вигляд, — каже 36-річна Ірина Чабанова з Миколаєва.

— Кілограм очищеного курячого філе нарізую на тонкі пластини. Відбиваю їх кухонним молотком з одного боку та викладаю цією стороною вгору. Посипаю дрібкою солі, коріандру та перцю.

Нарізую соломкою маринований огірок, гостру перчину ­­­­ та 50 грамів чорносливу без кісточок. Викладаю потроху на край м'яса та й додаю 20 грамів моркви по-корейськи. Скручую в рулетик і збоку закріплюю зубочисткою. Те ж саме роблю з іншими шматками. Обсмажую рулетики на великому вогні 10 хвилин. Перекладаю в форму для запікання.

Автор: ФОТО НАДАЛА ІРИНА ЧАБАНОВА
  Свинячу підчеревину дві години маринують у коріандрі, паприці й мускатному горіху. Запікають у фользі
Свинячу підчеревину дві години маринують у коріандрі, паприці й мускатному горіху. Запікають у фользі

Для соусу 20 грамів масла, 100 мілілітрів вершків і гілочку чебрецю прогріваю на слабкому вогні, помішуючи. До кипіння не доводжу. Цією сумішшю заливаю м'ясо. Запікаю при 180 градусах 20–30 хвилин.

— Запечена свиняча підчеревина — ­ситна, проста й смачна страва. Чудово замінює ковбасу. Добре смакує в бутербродах.

Змішую дві столові ложки солі, чайну ложку чорного меленого перцю, дрібку коріандру, паприки й мускатного горіха. Натираю спеціями 2-кілограмовий шматок свинячої підчеревини. Шкірку не зрізую. Загортаю м'ясо в кілька шарів фольги та кладу в холодильник ­­на 2 го­­­­­­­­дини, аби замаринувалося. Викладаю свинину на деко шкіркою вниз. Запікаю при 180 градусах годину. Розриваю зверху фольгу та готую ще 30–40 хвилин, до появи апетитної скоринки. Охолоджену підчеревину натираю трьома вичавленими зубцями часнику. Зберігаю в холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «"М'ясні їжачки стали улюбленою стравою родини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути