Фіалковий лікер підсолоджують сиропом

— Щороку чекаю травня, бо тоді зацвітають кульбаби, — розповідає 60-річний Володимир Демчук із Хмельницького. — З квіток готую лікер. Він покращує апетит і позбавляє хронічних закрепів.

250 грамів пелюсток без зелених "хвостиків" складаю в 3-літрову банку й засипаю 250 грамами цукру. Настоюю три тижні. Заливаю суміш 40-градусним самогоном й перемішую. Ціджу через кілька шарів марлі. Тримаю в холодильнику кілька годин і подаю до столу.

Для дружини готую лікер із фіалок. Цей напій має французьке коріння. Виходить ароматний і приємний на смак.

250 грамів пелюсток змішую у банці зі 150 грамами цукру та закриваю кришкою. Настоюю в темному місці тиждень. Вливаю 500 мілілітрів горілки, збовтую й залишаю ще на сім днів. Тоді ціджу через марлю. Зберігаю в холодильнику в скляному ­посуді.

Зі стебел фіалок готую інший напій. Їх 100 грамів заливаю літром 40-градусного самогону. Настоюю місяць в темному місці. Для сиропу в 2 ­літри кип'ятку всипаю 4 кілограми ­цукру. Розмішую до розчинення й охо­лоджую. Вливаю до настоянки й залишаю ще на 14 днів. Потім фільтрую й розливаю у скляні пляшки. Зберігаю в темному місці.

Зараз ви читаєте новину «Фіалковий лікер підсолоджують сиропом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути