понеділок, 28 березня 2011 16:06

"Сірий кардинал" паризької моди не чув про жодного українського дизайнера

Автор: Фото: Ольга Швед
 

28 березня, організатори Львівських тижнів моди провели прес-конференцію за участі Дональда Потара. Він є почесним гостем VII сезону Lviv Fashion Week, який пройде з 30 березня по 3 квітня.

Дональд Потар - один із найвпливовіших людей у світовій фешн-індустрії, радник і консультант найвідоміших дизайнерів світу.

Через щільний графік Потар перебуватиме у Львові 27-31 березня, основну частину модних показів не побачить. Організатори запевняють, що підготували на ці дні спеціально для почесного гостя показ колекцій молодих та іменитих дизайнерів.

"Для того щоб стати відомим, український дизайнер повинен провести покази у будинках моди в Парижі, Нью-Йорку, Лондоні. Лише після цього його запам'ятають. Не знаю жодного українського дизайнера, про Україну у Франції відомо лише те, що там найгарніші дівчата – моделі. Я був у Грузії, там побачив талановитих місцевих дизайнерів, запропонував їм співпрацю та допомогу. Те саме буде і у Львові. Якщо будуть дійсно гідні дизайнери, я запрошу їх до Франції. Потрібно розвивати їхній талант", - розповів під час прес-конференції Потар.

Дональд Потар - засновник і президент компанії Agent de Luxe SARL, що спеціалізується на консалтингу основних модних брендів. Агентство налічує понад 100 відомих марок, серед яких Пако Рабан (Paco Rabanne), Кензо Такада (Kenzo Takada), Шанталь Томас (Chantal Thomass), Вівьєн Вествуд (Vivienne Westwood), Александр МакКвін (Alexander McQueen), Донна Каран (Donna Karan).

"Мої дизайнери створюють не лише одяг. Ми працюємо над модним взуттям, окулярами, займаємося дизайном і оформленням яхт, архітектури. В наш час дизайнер повинен бути атлетом, вміти все. Якщо є талант, його потрібно розвивати у різних напрямках, прищеплювати стиль. Дизайнер також є соціологом, він вивчає бажання та настрої людей, для яких працює. Я ще й займаюся продюсуванням французьких серіалів, тому запрошую дизайнерів із моєї компанії, аби вони там знімалися", - зазначив він.

Дональд Потер також відвідає Львівську національну академію мистецтв та погуляє містом.

Зараз ви читаєте новину «"Сірий кардинал" паризької моди не чув про жодного українського дизайнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути