четвер, 17 жовтня 2024 17:46

Prada представила в Італії дизайн скафандра для астронавтів майбутньої місії на Місяць
3

Будинок моди Prada у співпраці з космічною компанією Axiom Space створив новий дизайн скафандра, який носитимуть астронавти під час майбутньої місії на Місяць.

Презентація нового скафандра відбулася 16 жовтня під час Міжнародного астронавтичного конгресу в Мілані, повідомляє CNN.

Костюми для космонавтів переважно білого кольору, але мають сірі вставки на ліктях і колінах. Хоча дизайн не містить логотипів, його прикрашають червоні акцентні лінії на передпліччях, талії та портативних рюкзаках системи життєзабезпечення, що відсилають до стилю Prada Linea Rossa, йдеться в повідомленні.

Нові скафандри також оснащені інноваційними функціями. Спеціальне взуття дозволить учасникам місії перебувати у відкритому космосі до восьми годин на день. За словами творців, костюми виготовлені з білого матеріалу, який відбиває тепло і захищає від високих температур та місячного пилу.

Prada представила в Італії дизайн скафандра для астронавтів майбутньої місії на Місяць
Фото: Courtesy Prada
Prada представила в Італії дизайн скафандра для астронавтів майбутньої місії на Місяць
Prada представила в Італії дизайн скафандра для астронавтів майбутньої місії на Місяць

Крім того, нові скафандри мають покращену мобільність у порівнянні з попередніми моделями, що використовувалися для місячних місій.

Під час презентації творці костюмів відзначили, що професійні знання Prada в галузі виробництва текстилю та техніки шиття дозволили знайти баланс між функціональністю та стилем.

"Це новаторське партнерство. Ми поєднуємо інженерію, науку та мистецтво", - заявив під час пресконференції Рассел Ралстон, виконавчий віцепрезидент Axiom Space.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені фіксують дивні сигнали з космосу

Модель костюмів підходить як для чоловіків, так і для жінок. Її створення зайняло кілька років, протягом яких 10 фахівців з модного дому Prada постійно їздили між Міланом і базою Axiom Space у Х'юстоні, США.

Очікується, що астронавти місії NASA Artemis III висадяться на поверхню Місяця у другій половині 2026 року. Це буде перша висадка з 1972 року, і в ній може вперше взяти участь жінка.

"Сьогодні будь-хто з фінансовими можливостями може вирушити в космос. Незабаром це стане звичною справою, і люди зможуть побувати на Місяці. Я вважаю, що ми лише на початку нової космічної ери", - сказав Лоренцо Бертеллі, директор з маркетингу Prada Group.

SpaceX здійснила п'ятий випробувальний політ космічного корабля Starship.

Його запускали із Техасу. Розробникам уперше досягти успішної посадки прискорювача.

Корабель повернув на Землю великий прискорювач першого ступеня ракети. Для цього застосували новий метод повернення з використанням двох великих металевих важелів.

Надважкий прискорювач Super Heavy відокремився від ракети-носія Starship на висоті близько 74 км і повернувся на місце запуску.

Зараз ви читаєте новину «Prada представила в Італії дизайн скафандра для астронавтів майбутньої місії на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути