пʼятниця, 18 травня 2012 00:02

Двомісячні діти легко вчаться плавати: допомагають рефлекси
8

Фото: фото: Тамара ТИСЯЧНА

До басейну аквапарку вінницького спорткомплексу "Маяк" можна приводити дітей із двох місяців. Тут їх навчають триматися на воді, плавати, пірнати.

Одна з наймолодших відвідувачів - 4-місячна Маргарита Бугаєнко.

"Ходимо сюди два тижні, але вже побачила результат, - розповідає мати Ірина, 31 рік.  – Дочка  раніше стала тримати голівку, іде на контакт з іншими дітьми. Після походу в басейн може проспати 3-4 години. Раніше, коли одягала її, щоб погуляти на вулиці, вона вередувала, а тепер при слові "басейн" сидить тихо. Уже вміє пірнати. Коли кажу "пірнаємо", вона автоматично набирає повітря і затримує подих".

8-місячна Марія Довбня уже може переплисти басейн під водою.

"Я привів сюди дочку у два місяці, - розповідає батько Валерій, 34 роки. – Для неї це можливість загартуватися та зміцнити м'язи. Ми ходили навіть зимою у сильні морози. Але дитина не хворіла. Був легкий нежить, та у басейні він пройшов навіть швидше, ніж звичайно".

Із групою займається інструктор з плавання Тетяна Пустовіт, 37 років. Вона навчає батьків правильно тримати дітей у воді, пірнати з ними, показує різні вправи.

"До трьох місяців діти мають рефлекс: коли вода потрапляє на обличчя, вони закривають ротик і носик. Тому це дуже хороший час для початку занять з ними у басейні. Спочатку ми займаємося з дітьми у холодній воді, температурою до 28 градусів, потім переходимо у теплий басейн. Так дітки загартовуються, у них зміцнюється серцево-судинна система, м'язи. Діти, з якими батьки тут займаються, випереджають своїх однолітків у розвитку. Хай невелика, але тут уже є група дітей і вони вчаться контактувати з іншими малюками.  А головне -тут відбувається дуже тісний контакт батьків з дітьми, це їх зближує".

Зараз ви читаєте новину «Двомісячні діти легко вчаться плавати: допомагають рефлекси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути